Mobil applikáció

GUIDE@HAND Bükki Nemzeti Park Igazgatóság mobil app

1
GUIDE@HAND Bükki Nemzeti Park Igazgatóság mobil app

Google Play-ben és az IOS AppStore-ban is elérhető a GUIDE@HAND Bükki Nemzeti Park Igazgatóság okostelefonos túravezető alkalmazás, amely révén újabb felfedezési lehetőséget kínálunk látogatóinknak.

Miért ajánljuk?

 • Ökotudatos - nincs szükség papír alapú kiadványokra, zsebkönyvekre, térképekre a túrázáshoz, elég, ha a mobilját magával viszi, ami valószínűleg úgyis mindenkinek ott lapul a zsebében út közben
 • Folyamatosan frissülő tartalmak érhetőek el benne - azaz ha egy nyitva tartás, árak, elérhetőség, stb. megváltozik, az a mobil alkalmazásban azonnal változik
 • Nem tud eltévedni - a Barangoló funkcióban offline is használható térkép áll rendelkezésredre, amely navigátorként is szolgál, mutatva a környéken elérhető POI pontokat, amelyek hozzásegítenek ahhoz, hogy a túra alatt is biztonságban érezze magát a felhasználó
 • Kezdő vagy ritkán túrázók számára is jól használható - a letölthető vezetett túrák támpontul szolgálnak az út tervezésében, hiszen mutatják az útvonalat, s a rövid leírások a környék természeti és kulturális örökségét is jól bemutatják.
 • Játékos természetfelfedezés - a 2019-ben induló játékos felfedező program segítségével a természetben csak addig használja a mobilját, ameddig valóban szükséges - azonban közben gyűjtheti a túrapontokat a nyereményekért.

Mit nyújtunk?

 • Információk geo- és ökoturisztikai látványosságainkról
 • Multimédiás vezetett túrák tanösvényeinken, túraútvonalainkon
 • Séta közben hangos navigációval juthat el egyik pontból a másikba.
 • Offline interaktív térképet adunk, így a használat során nem szükséges internet
 • Útközben hasznos helyeket (éttermek szórakozóhelyek, boltok, stb.) is találhat a térképen.
 • Különböző nyelveken használhatja

Hogyan használja?

Hangos útitkalauzként elegendő csak zsebrevágni készüléket, mivel a felfedezés közben úgyis látványosságtól látványosságig vezetjük. Minden látványosság (leírások és azok hangjai, képei), illetve további érdekes történet automatikusan a megfelelő helyen és időben jut el Önhöz (a GPS-es mobilnak köszönhetően).

Ossza meg élményeit és élje át újra!

A térkép használata közben a program automatikusan követi, merre jár, persze csak ha szeretné… Útközben bármikor megörökítheti élményeit: fotózhat, szöveges és hangjegyzetet készíthet. Útja végeztével elmentheti útvonalát, majd megoszthatja a közösségi média felületein.

Hasznos tanácsok

Mivel a területünkön az internetlefedettség nem megfelelő, az alkalmazás minden része letöltés után offline is használható – viszont javasoljuk, hogy már indulás előtt töltsék le telefonjukra, tabletjükre!

Az alkalmazásban jelenleg az offline használható, letölthető térképek mellett tanösvényeink felfedezését segítő audioguide is elérhető, valamint az Igazgatóság bemutatóhelyéről és szállásairól is tájékozódhatnak az alkalmazás használói.

Az alkalmazás az MTA SZTAKI támogatásának köszönhetően segíti a vendégek eligazodását a területünkön. A GUIDE@HAND applikáció Magyarország számos városában, térségében elérhető, kiváló multimédiás, hangos idegenvezetésekkel és barangoló funkcióval várja az érdeklődőket. Bővebb infó az elérhető applikációkról>>>

Miért készítettük?

 • Azért, hogy sétáinkkal más szemmel tekinthessen az új vagy már ismert helyekre, tárgyakra, motívumokra és szórakozva, kalandozva fedezhesse fel a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság természeti és épített értékeit, a térség hagyományait.
 • Azért, hogy hangos GPS-es útitkalauzunkat használva ne kelljen térképekkel és útikönyvekkel bajlódni
 • Azért, hogy mindig tudja, merre jár, és otthonosan érezze magát túrái, kirándulásai során
 • Azért, hogy mindig kéznél legyen egy modern útikalauz.

Kapcsolódó

​Szilvásvárad - Millenniumi természetismereti és erdészeti bemutató sétaút

​Szilvásvárad - Millenniumi természetismereti és erdészeti bemutató sétaút

2022.09.01. 13:45
A Szalajka-völgy bejáratától a Börtönmúzeum (Panoptikum, Szilvásvárad, Park u. 12.) mellett elhaladva, az információs táblákat követve, érkezünk a tanösvény kezdetéhez. Az ösvényen közel 2 km hosszan végig emelkedve érkezhetünk a Millenniumi Kilátóba, miközben az elhelyezett táblákból sok hasznos ismeretre tehetünk szert. A Millenniumi Kilátóból gyönyörű kilátás nyílik Szilvásváradra, a hegyek koszorújára és a közéjük vágódó völgyekre. Tiszta időben innen is láthatjuk a Magas-Tátrát. A kilátó parkolójából lefelé a műúton a Tótfalusi-völgy felé, vagy észak felé fordulva, a Bérci úton (S+ turistajelzésen) jutunk vissza Szilvásváradra.A tanösvény húsz ismertető tábláján igen sok információ olvasható, a táblákat a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság helyezte ki. Tíz tábla a Bükk természeti értékeit és a természetvédelmi tevékenységet mutatja be. A tanösvény elején tizenhárom különböző típusú kőzetminta segítségével megismerkedhetünk a hegység földtanával, a bükki karszttal, majd a hegység növényvilágával, rovarvilágával, ragadozó emlőseivel, madárvilágával, a nemzeti parkban folyó madárvédelemmel. Az útvonalon több fedett pihenőhely, a végállomáson szép kilátást nyújtó kilátó található.Gyerekekkel is ajánlott.
Útvonal: Szilvásvárad, Börtönmúzeum - Kalapati parkoló - Millenniumi Kilátó
Visszafelé két úton is lehet jönni:
1. Millenniumi Kilátó - Kalapati parkoló - Tótfalusi-völgy (műúton végig) - Szilvásvárad (5,4 km, 1 óra 45 perc, aszfaltos út)
2. Millenniumi Kilátó - Kalapati parkoló - Rákmára - Bérczi út - Cseres-tető - Szilvásvárad, Park u. 25/A (3,3 km, 1 óra, erdészeti út)

Tovább olvasom