Online jegyvásárlás

Budapesttől 140 km-re található kontinensünk egyik legösszetettebb és látványosan kiépített ősmaradvány-lelőhelye.


Kedves Látogatóink!

A Kormány 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelete alapján a négymilliomodik COVID-19 elleni védőoltás dózisának beadásával a lépcsőzetes nyitás megkezdhető, így Bükki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi bemutatóhelyeit, látogatóközpontjait, turisztikai célú barlangjait újra megnyitja.

A rendelet alapján a látogatás az Ipolytarnóci Ősmaradványok Bemutatóhely esetén az alábbi feltételekkel lehetséges:

  • A bemutatóhelyek látogatása a 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet értelmében csak védettségi igazolvány bemutatásával lehetséges.
  • A védettségi igazolvány a védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatásával együtt érvényes. A hatodik életévét betöltött, de tizennyolcadik életévét be nem töltött személy életkorát személyazonosító igazolványával, útlevelével, vezetői engedélyével vagy diákigazolványával igazolja. A tizennyolcadik életévét be nem töltött személy életkorának ellenőrzése mellőzhető, ha a kiskorúság ténye nyilvánvaló.
  • Lehetőség van online jegy vásárlására, az online megvásárolt jegy a védettségi igazolvány és a védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatásával együtt érvényesíthető. Az igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatását a munkatársak kérhetik. Amennyiben ezt a helyszínen nem tudja bemutatni, a jegy árát nem áll módunkban visszatéríteni.
  • A sétálójeggyel megtekinthető szabadtéri részeink az óvintézkedések betartásával védettségi igazolvány nélkül is látogathatóak.
  • A geológiai tanösvény látogatása során egy túra során összesen 32 fő vehet részt.
  • A látogatóink biztonsága érdekében a bemutatóhelyeink bejáratának közelében kézi fertőtlenítő eszközöket helyezünk el, kérjük ezek használatát.
  • Kérjük, hogy az ajándékboltban a kihelyezett árut kézzel ne érintsék, azt kérjék az eladótól, lehetőség szerint bankkártyával fizessenek.


Az 1944-ben védetté nyilvánított világhírű természetvédelmi terület földtani örökségünk gyöngyszeme, egy 17 millió évvel ezelőtti vulkáni katasztrófa által elpusztított ősvilág páratlan gazdagságú lelőhelye. A terület legfontosabb ősmaradványai a cápafogak, kövesedett fák, levéllenyomatok és az ősállati lábnyomok. Kiemelkedő természeti értéke miatt 1995-ben Európa Diplomával tüntették ki, 2000-ben pedig felvették az UNESCO Világörökségi Várományos Helyszínek Jegyzékébe.

Árainkról IDE KATTINTVA tájékozódhat. FOGLALJA LE JEGYÉT OTTHONRÓL, OLCSÓBBAN! A geológiai tanösvény vezetett túrái 9.30-tól óránként indulnak, erre időponthoz kötött jegyet kell vásárolni.Nyitva tartás

H: Zárva
K - V: 9:00 - 17:00

Kapcsolódó