Árak és nyitvatartás

4

Kérjük, hogy a 20 fő fölötti bejelentkezéseket és a kéréseiket, a könnyebb visszakeresés és gyorsabb ügyintézés érdekében közvetlen email címünkre: ipolytarnoc@osmaradvanyok.hu küldjék. Az is segít a visszakeresésben, ha az üzenet tárgyában konkrétan fogalmaznak.

NYITVATARTÁS 2019-BEN

2019. március elsején indult el újra turisztikai szezonunk, szeretettel várjuk látogatóinkat. Március 1-től november közepéig, keddtől vasárnapig, valamint ünnepnapi hétfőkön tart nyitva területünk. Munkanapi hétfőkön a látogatók számára mindig zárva vagyunk!

Új fejlemény: 2019. augusztus 23-án érdekes állandó kiállítás nyílik az Ősfenyő Belépő Fogadóépület konferenciatermében. Az Idősíkok találkozása – Az Ipolytarnóci Ősmaradványok múltja című kiállítás központjában a terület kutatástörténete áll, bemutatva az 1830-as években kezdődő és máig tartó feltáró munkát, relációba állítva azzal a sokmillió éves geológiai múlttal, amely a terület Európa-hírű egyediségét adja. Az interaktív kiállítás célja az, hogy hozzásegítse a látogatókat a földtörténeti korok megértéséhez, elhelyezve a földtörténetben az Ipolytarnóci Ősmaradványok területén látottakat.

Fogadóépületi nyitvatartás:
Tavasszal és szeptember – október hónapokban 9 – 16 óra között, nyári hónapokban 17 óráig történő meghosszabbítással.

Túravezetések a geológiai ösvényen:
Tavasszal és szeptember-október hónapokban 9.30 – 15.30 között minden óra harminc perckor ( 9.30, 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 és 15.30 ), nyáron 16.30-as túraindítással meghosszabbítva. A legelső vezetés, a 9 óra 30 perc időpontra kitűzött túra 4 fő alatt nem indul, egyéb korlátozással nem élünk.

Lombkorona ösvény nyitvatartása:
A megújult lombkorona ösvényünk a Tuzsony toronyból indul,10 órától 16 óráig, külön kiegészítő jegyvétellel látogatható, 4-10 éves gyermekek csak felnőtt kíséretében járhatják be. Biztonsági okokból csúszós, illetve viharos időben zárva tart.


Buszcsoportoknak érdemes előre bejelentkezni! Mivel a geológiai ösvény túraindítási helye a fogadóépülettől – ahol a belépőjegy vétele történik – 700 m-re van, ezért ajánlott a tervezett túra időpontjához képest legalább fél órával előbb a területre érkezni.

2019. ÉVI ÚJ BELÉPŐJEGY ÁRAINK május 1-től léptek érvénybe

Tájékoztatónk letöltése

Csuklószalagos, látogatóbarát jegyrendszer van az egész napos tartózkodásra is tartalmas élményeket nyújtó Ősmaradványoknál.

Sétálójegy: 600 Ft/fő

Lombkorona kiegészítő jegy: 500 Ft/fő
4DX mozi a fogadóépületben:
– Teljes árú jegy: 1 100 Ft/fő.
– Iskolai 4D csoportjegy*: 1 000 Ft/fő
*18 éves korhatárig 10 főt meghaladó iskolai osztály esetén, csak a 4D mozira szól
Geológiai túrajegyek:
– Teljes árú jegy: 1 600 Ft/fő
– Kedvezményes jegy** 1 000 Ft/fő
** nyugdíjas és 3-18 év közötti korú látogatóknak

- a felnőtt- és nyugdíjas jegy tartalmazza 3 fő 3 év alatti gyermek belépési lehetőségét is, jegytípustól függően a geológiai tanösvényre illetve a területen tartózkodásra.

JEGYVÁSÁRLÁS

A jegyet a fogadóépületi pénztárban lehet megváltani, készpénzzel vagy bankkártyával! De túlterhelt napokon előfordulhat, hogy a kártyás fizetés akadozik, mobil internet elérésünk sajnos nagyon korlátozott.
Fontos: munkanapra eső hétfőkön zárva vagyunk!

Kérjük, úgy tervezze tartózkodási idejét, hogy vegye figyelembe, nyitvatartási időben – a védett terület nyugalma érdekében – 16 órakor már zárunk. (Kutyákat pórázon, egyéb házibarátokat megfelelően tartva hozhatnak területünkre.)

FIZETŐESZKÖZÖK

A Látogatóközpontban készpénzzel (forint), bankkártyával, valamint mindhárom típusú SZÉP kártyával is tud fizetni (szabadidő zseb).

KEDVEZMÉNYEK

Szállás.hu kupon – Felnőtt belépő a geológiai tanösvényre és túravezetésre 1.600 Ft helyett 1.400 Ft

Hungary Card – Felnőtt belépő a geológiai tanösvényre és túravezetésre 1.600 Ft helyett 1.400 Ft

MELYIK JEGYTÍPUST VÁLASSZAM?

Sétálójeggyel 16 óráig tartózkodhatnak a védett területen belül. Csak annak érdemes megváltani, akinek nincs elég ideje részt venni az egy órát igénybe vevő földtani túravezetésen, vagy a geológiai feltárások páratlan kincsei és azok animációs bemutatása nem érdeklik. (A parkolás, a bükkábrányi fák, a játszótér, a fogadóépületi kiállítás, a miocén erdő, a kőzetparki, a kőszikla és a biológiai tanösvények megtekintése, valamint a piknikező helyek használata tartozik hozzá.)
A 4DX mozijegy a sétálójegyi szolgáltatások mellett a fogadóépületi szimulációs, négydimenziós film időutazására is feljogosítja a látogatót.
A geológiai túrajegyhez a sétálójegyi szolgáltatásokon kívül az 1 órás, vezetett kirándulás tartozik a világhírű földtani tanösvényen, ahol az ősi vulkáni katasztrófa által megőrződött, mára már tovatűnt világ páratlan maradványait lehet megismerni. A különleges bemutatást védőépületek feltárásai és ősállati lábnyomok fölé vetített őslények animált rekonstrukciói teszik érzékletessé. Csak vezetéssel látogatható.
Lombkorona jegy: Az átalakított és megújult Lombkorona ösvény a játszótér melletti Tuzsony-toronyból indul, külön kiegészítő jeggyel vehető igénybe, 4-10 éves korig csak felnőtt kíséretében látogatható.
Gyermekek 3 éves korig: A felnőtt- és nyugdíjas jegy tartalmazza 3 fő 3 év alatti gyermek belépési lehetőségét is, jegytípustól függően a geológiai tanösvényre illetve a területen tartózkodásra.

Az Ősfenyő Belépő Látogatóközpont 4D mozijában az iskolai csoportjegy kedvezmény csak 18 éves korig, vagy a középiskolai tanulmányok végéig érvényes diákigazolvány felmutatásával és csak 10 főt meghaladó iskolai osztály esetében érvényes.
A jegyek kiadása a fogadóépületi jegypénztárban történik. Aki a geológiai túrára vagy a 4D moziba aznap már váltott jegyet, az mentesül a sétálójegy megváltásától.

Az iskolai csoporttal érkező pedagógusok (20 fő diákot meghaladó csoport fölött 1 fő kísérőnek ingyenes) kedvezményes jegyet válthatnak.

ÁLTALÁNOSSÁGBAN

Csak a honlapunkon levő információkért vállalunk felelősséget. Csoportos látogatóinknak a geológiai tanösvényre érdemes előre bejelentkezniük, akkor élvezhetnek elsőbbséget. 60 főnél nagyobb csoportok túravezetésére is van lehetőség. A geológiai tanösvény kapujától vezetett túrák 9.30-15.30 órák között minden óra 30 perckor indulnak. Az Ősfenyő Belépő bejárata mellett álló bükkábrányi fák ingyenesen megtekinthetők.

A mozgószékes, négydimenziós moziban látható film 10 perces, a vetítőteremben 20 mozgó és 5 stabil szék van, ki- és beszállással 15 percenként kerülhet sor újabb vetítésre. ( Kellő érdeklődés esetén folyamatosan.) A súlyos szív- és gerincbántalmakban szenvedők, 120 kg feletti testtömeggel rendelkezők, valamint áldott állapotban levők sem maradnak ki a páratlan élményből, ők a fix székekből nézhetik a szenzációs katasztrófa filmet.


Kapcsolódó