Árak és nyitvatartás

6
Árak és nyitvatartás

Aktuális:
A Kormány 77/2022. (III. 4.) számú rendelete értelmében megszűnt a kötelező maszkhasználat területünkön, de továbbra is kérjük látogatóinkat a fertőtlenítő szerek használatára, a koronavírus még velünk van. Szép évkezdést kívánunk!

Kedves Látogatóink!
Január 14-től márciusig csak szombat és vasárnapi napokon, 9-15 óra között van nyitva területünk, ekkor az utolsó geológiai tanösvényen vezetett túra 13.30 perckor indul a geológiai tanösvény bejáratától.

A 20 főt meghaladó csoportokat, a tervezett látogatást legalább 1 héttel megelőző bejelentkezés és egyeztetés esetén, más napokon is fogadjuk a téli/tavaszias időszakban. Jelenleg a 2022. évi díjszabásunk alapján látogatható a területünk.

A Lombkorona kávézóban a kártyás fizetés a vételi hiányosságok miatt akadozik, kérjük erre az esetre készpénzt is hozzanak magukkal, a fogadóépületet ez a probléma nem érinti.

Kérjük, hogy a 20 fő fölötti bejelentkezéseket és a kéréseiket a könnyebb beazonosítás és gyorsabb ügyintézés érdekében közvetlen email címünkre: ipolytarnoc@osmaradvanyok.hu küldjék. Az is segít a visszakeresésben, ha az üzenet tárgyában konkrétan fogalmaznak, benne a bejelentkezési csoport ékezetek nélküli nevét is megadják.NYITVATARTÁSUNK

Általában keddtől vasárnapig, valamint ünnepnapi hétfőkön és egyéb ünnepnapokon 16 óráig, nyáron 17 óráig, a téli hétvégéken pedig 15 óráig tart nyitva területünk. Munkanapi hétfőkön a látogatók számára mindig zárva vagyunk!

A téli nyitvatartásunk részletesen lebontva a következő:

2023.01.09-től 02.28-ig Nyitvatartás: Szo-V 15:00, Utolsó vezetett túra: 13:30

Nyugalmat kedvelő látogatóinknak előre jelezzük, hogy márciustól a kedd, szerda és csütörtök napokon a csendesebb idősávok gyakoribbak.

Fogadóépületi nyitvatartás:
Tavasszal és szeptember – október hónapokban 9 – 16 óra között, nyári hónapokban 17 óráig történő meghosszabbítással.

Túravezetések a geológiai ösvényen:
Tavasszal és szeptember-október hónapokban 9.30 – 15.30 között minden óra harminc perckor ( 9.30, 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 és 15.30 ), nyáron 16.30-as túraindítással meghosszabbítva. A legelső vezetés, a 9 óra 30 perc időpontra kitűzött túra 4 fő alatt nem indul, egyéb korlátozással nem élünk.

A téli időszakban (január-február és november-december) szombat-vasárnapokon vagyunk csak nyitva a nagyközönségnek, az utolsó geológiai túra 13 óra 30 perckor indul, de csak akkor, ha azt az időjárási viszonyok lehetővé teszik, nem veszélyeztetik látogatóink testi épségét.. Kérjük, hogy ebben az időszakban megfelelő, csúszásmentes lábbelivel és meleg öltözetben vegyenek részt a túrán.

Lombkorona ösvény nyitvatartása:
Megújult lombkorona ösvényünk a Tuzson toronyból indul,10 órától 16 óráig, külön kiegészítő jegyvétellel látogatható, 4-10 éves gyermekek csak felnőtt kíséretében járhatják be. Biztonsági okokból csúszós, illetve viharos időben zárva tart, ez utóbbi novembertől márciusig valószínűsíthető.

Buszcsoportoknak érdemes előre bejelentkezni! Mivel a geológiai ösvény túraindítási helye a fogadóépülettől – ahol a belépőjegy vétele történik – 700 m-re van, ezért ajánlott a tervezett túra időpontjához képest legalább fél órával előbb a területre érkezni.

2022. ÉVI SZOLGÁLTATÁSAINK TÁJÉKOZTATÓJA - letöltés

Csuklószalagos, látogatóbarát jegyrendszer van az egész napos tartózkodásra is tartalmas élményeket nyújtó Ősmaradványoknál.

Sétálójegy: 650 Ft/fő
Lombkorona kiegészítő jegy: 500 Ft/fő
4DX mozi jegy a fogadóépületben: 1 100 Ft/fő

Geológiai túrajegyek:
– Teljes árú jegy: 1 600 Ft/fő
– Kedvezményes jegy: 1 200 Ft/fő
– Regisztrációs jegy*: 100 Ft/fő

Kombinált jegyek:
– Teljes árú felnőtt jegy: 2 600 Ft/fő,
– Kedvezményes jegy**: 2 100 Ft/fő
– Kedvezményes iskolás jegy lombkoronával: 2 600 Ft/fő
,

– Családi jegy (2 felnőtt+2 gyermek esetén komb. kedv. jegy): 8400 Ft/4 fő (további gyermekek esetén 3 éves kor alatt: 100 Ft/fő; 3 éves kor felett: 1000 Ft/fő)


Tematikus túra jegy 1 (vadászati, miocén, jeles esemény+4Dx mozijegy): 3000 Ft/fő

Tematikus túra jegy 2 (geoparki - fatörzsbarlang, idegen nyelvű): 3000 Ft/fő

Vízközeli élőhelyek vizsgálata szabadtéri modul (min. 10 fő, max. 25): 10000 Ft/alkalom

Természetismereti foglalkozások (min. 10 fő): 600 Ft/fő


JEGYVÁSÁRLÁS
A jegyet a fogadóépületi pénztárban lehet megváltani, készpénzzel vagy bankkártyával!
Fontos: munkanapra eső hétfőkön zárva vagyunk!

Kérjük, úgy tervezze tartózkodási idejét, hogy vegye figyelembe, nyitvatartási időben – a védett terület nyugalma érdekében – 16 órakor már zárunk. (Kutyákat pórázon, egyéb házibarátokat megfelelően tartva hozhatnak területünkre.)

FIZETŐESZKÖZÖK

A Látogatóközpontban készpénzzel (forint), bankkártyával, valamint mindhárom típusú SZÉP kártyával is tud fizetni (szabadidő zseb).

KEDVEZMÉNYEK

Szállás.hu kupon és Hungary Card – Felnőtt belépő a geológiai tanösvényre és túravezetésre 1.600 Ft helyett 1.400 Ft. A további kedvezményes belépőjegy váltásra jogosultak körét a tájékoztató részletezi.

Fogadóépületünk új programjai:
Egy különleges kiállítás tekinthető meg az Ősfenyő Belépő Fogadóépület konferenciatermében. Az Idősíkok találkozása – Az Ipolytarnóci Ősmaradványok múltja című kiállítás központjában a terület kutatástörténete áll, bemutatva az 1830-as években kezdődő és máig tartó feltáró munkát, relációba állítva azzal a sok millió éves geológiai múlttal, amely a terület világhírű egyediségét adja. A Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geoparkot is népszerűsítő interaktív kiállítás fő célja az, hogy hozzásegítse a látogatókat a földtörténeti korok megértéséhez, az idő sodrában elhelyezve az Ipolytarnóci Ősmaradványokat. Egyúttal kaput nyit a világhírű geológiai tanösvényünk feltárásaihoz, melyek télen csak korlátozottan látogathatók.
A vadászati világkiállításhoz kapcsolódó, játékosan interaktív, kiterjesztett valóságot is magába építő komplex kiállítási részt is érdemes megtekinteni. A tartalmas családi programokat digitális terepasztalunk domborzatalakító, oktató játéka is segítheti. Ráadásul egész évben különleges tematikus túrák indulnak a fogadóépülettől, kérjük kövessék programjainkat.

MELYIK JEGYTÍPUST VÁLASSZAM?
Sétálójeggyel 16 óráig tartózkodhatnak a védett területen belül. Csak annak érdemes megváltani, akinek nincs elég ideje részt venni az egy órát igénybe vevő földtani túravezetésen, vagy a geológiai feltárások páratlan kincsei és azok animációs bemutatása nem érdeklik. (A parkolás, a bükkábrányi fák, a játszótér, a fogadóépületi kiállítások, a miocén erdő, a kőzetparki, a kőszikla és a biológiai tanösvények megtekintése, valamint a piknikező helyek használata tartozik hozzá.)
A 4DX mozijegy a sétálójegyi szolgáltatások mellett a fogadóépületi szimulációs, négydimenziós film időutazására is feljogosítja a látogatót.
A geológiai túrajegyhez a sétálójegyi szolgáltatásokon kívül az 1 órás, vezetett kirándulás tartozik a világhírű földtani tanösvényen, ahol az ősi vulkáni katasztrófa által megőrződött, mára már tovatűnt világ páratlan maradványait lehet megismerni. A különleges bemutatást védőépületek feltárásai teszik érzékletessé. Csak vezetéssel látogatható.
Lombkorona jegy: Az átalakított és megújult Lombkorona ösvény a játszótér melletti Tuzson-toronyból indul, külön kiegészítő jeggyel vehető igénybe, 4-10 éves korig csak felnőtt kíséretében látogatható. Télen és csúszós időben nem üzemel.

A jegyek kiadása a fogadóépületi jegypénztárban történik. Aki a geológiai túrára vagy a 4D moziba aznap már váltott jegyet, az mentesül a sétálójegy megváltásától.


ÁLTALÁNOSSÁGBAN
Csak a honlapunkon levő információkért vállalunk felelősséget. Csoportos látogatóinknak a geológiai tanösvényre érdemes előre bejelentkezniük, akkor élvezhetnek elsőbbséget. 60 főnél nagyobb csoportok túravezetésére is van lehetőség. A geológiai tanösvény kapujától vezetett túrák 9.30-15.30 órák között minden óra 30 perckor indulnak. Az Ősfenyő Belépő bejárata mellett álló bükkábrányi fák ingyenesen megtekinthetők.

A mozgószékes, négydimenziós moziban látható film 10 perces, a vetítőteremben 20 mozgó és 5 stabil szék van, ki- és beszállással 15 percenként kerülhet sor újabb vetítésre. ( Kellő érdeklődés esetén folyamatosan.) A súlyos szív- és gerincbántalmakban szenvedők, 120 kg feletti testtömeggel rendelkezők, valamint áldott állapotban levők sem maradnak ki a páratlan élményből, ők a fix székekből nézhetik a szenzációs katasztrófa filmet.


Kapcsolódó