Árak és nyitvatartás

4

Aktuális: A koronavírus járványügyi rendelkezések értelmében határozatlan időre újra bezárt területünk! Vigyázzuk Miocén Parkunkat!

Óvintézkedéseinket a rendelet előírásai és Magyar Turisztikai Ügynökség ajánlásai alapján vezettük be, kérjük megértésüket és együttműködésüket ebben a rendkívüli átmeneti időszakban. (A Covid-19 attrakciók kézikönyve itt tölthető le.)

A zárt téri mozgás közben szájat és orrot eltakaró száj- vagy arcmaszk viselése kötelező, az 1,5 méteres szociális védőtávolság megtartása mellett, a kihelyezett kézfertőtlenítőket is használják. Fogadóépületünkben 2020. szeptember 1-től étkezni TILOS!

Kérjük, hogy a területen kifüggesztett egyéb rendszabályokat is tartsák be, közös érdekünk, vigyázzunk egymásra. Szép őszt kívánva, különleges tematikus programjainkon is várjuk látogatóinkat!

Kérjük, hogy a 20 fő fölötti bejelentkezéseket és a kéréseiket a könnyebb beazonosítás és gyorsabb ügyintézés érdekében közvetlen email címünkre: ipolytarnoc@osmaradvanyok.hu küldjék. Az is segít a visszakeresésben, ha az üzenet tárgyában konkrétan fogalmaznak, benne a bejelentkezési csoport ékezetek nélküli nevét is megadják.


NYITVATARTÁS 2021-BEN

Habár még nem tudjuk mikor indul be újra fő turisztikai szezonunk, de szeretettel várjuk majd látogatóinkat a pandémia korlátozások feloldása után.
Általában
keddtől vasárnapig, valamint ünnepnapi hétfőkön és egyéb ünnepnapokon 16 óráig, a téli hosszú hétvégéken pedig 15 óráig tart nyitva területünk. Munkanapi hétfőkön a látogatók számára mindig zárva vagyunk! November 1-én kegyeleti okokból nem látogatható a terület.

Fogadóépületünk új programjai:
2019. ősze óta egy különleges állandó kiállítás tekinthető meg az Ősfenyő Belépő Fogadóépület konferenciatermében. Az Idősíkok találkozása – Az Ipolytarnóci Ősmaradványok múltja című kiállítás központjában a terület kutatástörténete áll, bemutatva az 1830-as években kezdődő és máig tartó feltáró munkát, relációba állítva azzal a sok millió éves geológiai múlttal, amely a terület világhírű egyediségét adja. A Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geoparkot is népszerűsítő interaktív kiállítás fő célja az, hogy hozzásegítse a látogatókat a földtörténeti korok megértéséhez, az idő sodrában elhelyezve az Ipolytarnóci Ősmaradványokat. Egyúttal kaput nyit a világhírű geológiai tanösvényünk feltárásaihoz, melyek télen csak korlátozottan látogathatók.

A 2021. évi vadászati világkiállításhoz kapcsolódó, játékosan interaktív, kiterjesztett valóságot is magába építő komplex kiállítási részt is érdemes megtekinteni. A tartalmas családi programokat digitális terepasztalunk domborzatalakító, oktató játéka is segítheti. Ráadásul egész évben különleges tematikus túrák indulnak a fogadóépülettől, kérjük kövessék programjainkat.

Nyugalmat kedvelő látogatóinknak előre jelezzük, hogy a kedd, szerda és csütörtök napokon a csendesebb idősávok gyakoribbak.

Fogadóépületi nyitvatartás:
Tavasszal és szeptember – október hónapokban 9 – 16 óra között, nyári hónapokban 17 óráig történő meghosszabbítással.Novembertől 9-15 óra között vagyunk nyitva a fentebb jelzett korlátozásokkal.

Túravezetések a geológiai ösvényen:
Tavasszal és szeptember-október hónapokban 9.30 – 15.30 között minden óra harminc perckor ( 9.30, 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 és 15.30 ), nyáron 16.30-as túraindítással meghosszabbítva. A legelső vezetés, a 9 óra 30 perc időpontra kitűzött túra 4 fő alatt nem indul, egyéb korlátozással nem élünk.

A téli időszakban (január-február és november-december) az utolsó geológiai túra 13 óra 30 perckor indul, de csak akkor, ha azt az időjárási viszonyok lehetővé teszik, nem veszélyeztetik látogatóink testi épségét.. Kérjük, hogy ebben az időszakban megfelelő, csúszásmentes lábbelivel és meleg öltözetben vegyenek részt a túrán. Télen a nagycsarnoki filmvetítés munka-és érintésvédelmi okokból szünetel!

Lombkorona ösvény nyitvatartása:
Megújult lombkorona ösvényünk a Tuzson toronyból indul,10 órától 16 óráig, külön kiegészítő jegyvétellel látogatható, 4-10 éves gyermekek csak felnőtt kíséretében járhatják be. Biztonsági okokból csúszós, illetve viharos időben zárva tart, ez utóbbi novembertől márciusig valószínűsíthető.


Buszcsoportoknak érdemes előre bejelentkezni! Mivel a geológiai ösvény túraindítási helye a fogadóépülettől – ahol a belépőjegy vétele történik – 700 m-re van, ezért ajánlott a tervezett túra időpontjához képest legalább fél órával előbb a területre érkezni.

2020. ÉVI BELÉPŐJEGY ÁRAINKAT a 2019. év végihez képest nem emeltük!

Tájékoztatónk letöltése

Csuklószalagos, látogatóbarát jegyrendszer van az egész napos tartózkodásra is tartalmas élményeket nyújtó Ősmaradványoknál.

Sétálójegy: 600 Ft/fő

Lombkorona kiegészítő jegy: 500 Ft/fő
4DX mozi a fogadóépületben:
– Teljes árú jegy: 1 100 Ft/fő.
– Iskolai 4D csoportjegy*: 1 000 Ft/fő
*18 éves korhatárig 10 főt meghaladó iskolai osztály esetén, csak a 4D mozira szól
Geológiai túrajegyek:
– Teljes árú jegy: 1 600 Ft/fő
– Kedvezményes jegy** 1 000 Ft/fő
** nyugdíjas és 3-18 év közötti korú látogatóknak

- a felnőtt- és nyugdíjas jegy tartalmazza 3 fő 3 év alatti gyermek belépési lehetőségét is, jegytípustól függően a geológiai tanösvényre illetve a területen tartózkodásra.

JEGYVÁSÁRLÁS

A jegyet a fogadóépületi pénztárban lehet megváltani, készpénzzel vagy bankkártyával!
Fontos: munkanapra eső hétfőkön zárva vagyunk!

Kérjük, úgy tervezze tartózkodási idejét, hogy vegye figyelembe, nyitvatartási időben – a védett terület nyugalma érdekében – 16 órakor már zárunk. (Kutyákat pórázon, egyéb házibarátokat megfelelően tartva hozhatnak területünkre.)

FIZETŐESZKÖZÖK

A Látogatóközpontban készpénzzel (forint), bankkártyával, valamint mindhárom típusú SZÉP kártyával is tud fizetni (szabadidő zseb).

KEDVEZMÉNYEK

Szállás.hu kupon – Felnőtt belépő a geológiai tanösvényre és túravezetésre 1.600 Ft helyett 1.400 Ft

Hungary Card – Felnőtt belépő a geológiai tanösvényre és túravezetésre 1.600 Ft helyett 1.400 Ft

MELYIK JEGYTÍPUST VÁLASSZAM?

Sétálójeggyel 16 óráig tartózkodhatnak a védett területen belül. Csak annak érdemes megváltani, akinek nincs elég ideje részt venni az egy órát igénybe vevő földtani túravezetésen, vagy a geológiai feltárások páratlan kincsei és azok animációs bemutatása nem érdeklik. (A parkolás, a bükkábrányi fák, a játszótér, a fogadóépületi kiállítások, a miocén erdő, a kőzetparki, a kőszikla és a biológiai tanösvények megtekintése, valamint a piknikező helyek használata tartozik hozzá.)
A 4DX mozijegy a sétálójegyi szolgáltatások mellett a fogadóépületi szimulációs, négydimenziós film időutazására is feljogosítja a látogatót.
A geológiai túrajegyhez a sétálójegyi szolgáltatásokon kívül az 1 órás, vezetett kirándulás tartozik a világhírű földtani tanösvényen, ahol az ősi vulkáni katasztrófa által megőrződött, mára már tovatűnt világ páratlan maradványait lehet megismerni. A különleges bemutatást védőépületek feltárásai és ősállati lábnyomok fölé vetített őslények animált rekonstrukciói teszik érzékletessé. Csak vezetéssel látogatható.
Lombkorona jegy: Az átalakított és megújult Lombkorona ösvény a játszótér melletti Tuzsony-toronyból indul, külön kiegészítő jeggyel vehető igénybe, 4-10 éves korig csak felnőtt kíséretében látogatható. Télen és csúszós időben nem üzemel.
Gyermekek 3 éves korig: A felnőtt- és nyugdíjas jegy tartalmazza 3 fő 3 év alatti gyermek belépési lehetőségét is, jegytípustól függően a geológiai tanösvényre illetve a területen tartózkodásra.

Az Ősfenyő Belépő Látogatóközpont 4D mozijában az iskolai csoportjegy kedvezmény csak 18 éves korig, vagy a középiskolai tanulmányok végéig érvényes diákigazolvány felmutatásával és csak 10 főt meghaladó iskolai osztály esetében érvényes.
A jegyek kiadása a fogadóépületi jegypénztárban történik. Aki a geológiai túrára vagy a 4D moziba aznap már váltott jegyet, az mentesül a sétálójegy megváltásától.

Az iskolai csoporttal érkező pedagógusok (20 fő diákot meghaladó csoport fölött 1 fő kísérőnek ingyenes) kedvezményes jegyet válthatnak.

ÁLTALÁNOSSÁGBAN

Csak a honlapunkon levő információkért vállalunk felelősséget. Csoportos látogatóinknak a geológiai tanösvényre érdemes előre bejelentkezniük, akkor élvezhetnek elsőbbséget. 60 főnél nagyobb csoportok túravezetésére is van lehetőség. A geológiai tanösvény kapujától vezetett túrák 9.30-15.30 órák között minden óra 30 perckor indulnak. Az Ősfenyő Belépő bejárata mellett álló bükkábrányi fák ingyenesen megtekinthetők.

A mozgószékes, négydimenziós moziban látható film 10 perces, a vetítőteremben 20 mozgó és 5 stabil szék van, ki- és beszállással 15 percenként kerülhet sor újabb vetítésre. ( Kellő érdeklődés esetén folyamatosan.) A súlyos szív- és gerincbántalmakban szenvedők, 120 kg feletti testtömeggel rendelkezők, valamint áldott állapotban levők sem maradnak ki a páratlan élményből, ők a fix székekből nézhetik a szenzációs katasztrófa filmet.


Kapcsolódó