Próbálja ki az E-bike lehetőségeit hegyvidéki környezetben 2021.04.22. 12:30

Tavasztól E-Bike túrák a Bükki Nemzeti Parkban.Következő túránk június 4-én.

Találkozó 9.30-tól a Szalajka-völgyi kerékpárkölcsönzőnél. Részletek: https://www.bnpi.hu/hu/program-reszletek/e-kerekpa...

E-bike segítségével azok is eljuthatnak a Bükk-fennsíkra, akik eddig nem vállaltak be kerékpáron nagy szintkülönbségeket.

Kapcsolódva az E-biciklizd be Magyarországot! programhoz a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság 15 db e-bike hegyikerékpárt helyezett üzembe. A korszerű elektromos rásegítéssel ellátott MTB kerékpárjainkat hajtva a hegyi utak felfelé vezető, meredek szakaszain is élmény marad a táj szépsége.

E-bike túrákra várjuk a Bükki Nemzeti Parkban!

Májustól októberig hetente szervezünk szakvezetett E-bike túrákat a Bükk-fennsíkra. Túráinkat úgy állítottuk össze, hogy a résztvevők láthassák azokat a természeti értékeket, élőhelyeket, amelyek a Bükki Nemzeti Park kiemelt értékei között tartunk számon.

Túráink a Szalajka-völgyben található Kerékpárkölcsönzőtől indulnak a meghirdetett túranapokon az alábbiak szerint: érkezés, kerékpárok átvétele, ismerkedés az e-bike használatával 9:30-tól; - túraindulás 9:50-kor.

Az első túrafelhívást a járványügyi korlátozó intézkedések enyhítését követően, várhatóan május elején jelentetjük meg.

Részvételi feltételek:

- Betöltött 14. életév;

- A kerékpáros KRESZ szabályainak betartása;

- Megfelelő kerékpározási tapasztalat, biztos kerékpár kezelés terepen is;

- Jó egészségi állapot;

- Visszaigazolt online foglalás (online foglalási határidő a meghirdetett túra dátumot megelőző nap 16:00-ig)

- Minimum 6 fő jelentkező.

- Kerékpáros szakvezetési jegy és a túraindulás helyszínén a kerékpárbérleti díj megfizetése

A kerékpárok kipróbálhatók és kölcsönözhetők a Szalajka-völgyben, a Kerékpárkölcsönzőnél (további információk a kerékpárokról, kölcsönzési lehetőségekről a http://www.kerekparkolcsonzo.hu/)

Figyelem!

• A kerékpáros szakvezetési jegy (6000 Ft) váltással a választott méretű e-bike foglalást is megkapja. Ezért kérjük, nyomtassa ki a túrajegyet, azzal jelentkezzen a túra előtt a Kerékpárkölcsönzőnél. Az E-bike bérleti díját (6000 Ft) induláskor a Kerékpárkölcsönzőnél a helyszínen külön kell fizetni.


• A túra során a csoport együtt mozog, nincs mód a csoporttól való különválásra! Kérjük, hozzon magával elegendő innivalót, kényelmes ruházatot. Ajánlott felszerelés: időjárásnak megfelelő könnyű ruházat, széldzseki (a Bükk-fennsíkon rendszerint hűvösebb az időjárás).

• A kerékpártúrákon minden résztvevő saját felelősségére vesz részt!

A túrán kerékpáros sisak viselete ajánlott!

Adatvédelem: A túrán fényképfelvételek készülhetnek, melyeknek az Igazgatóság és a kölcsönző saját facebook és honlap oldalain, kiadványaiban való felhasználásához a résztvevők hozzájárulnak.

Kapcsolódó