Ősvilági túra a Miocén Parkban

2023.06.24. 11:45 - 14:00

Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi terület és bemutatóhely

1
Ősvilági túra a Miocén Parkban

A Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark beléptető kapujánál szubtrópusi túrát szerveznek. Az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál egy különleges tematikus program keretében a Pannon-tótól az óriáscápák uralta Paratethys-őstengerig ívelő időutazáson búvárkodhatnak az érdeklődők a régmúltban.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében egy tovatűnt világra tár kaput az a túlélő túra, ami egyben igazi szellemi kihívás. A gyalogos időutazás az Ősfenyő fogadóépülettől indulva a 7 millió éves bükkábrányi fákig, majd a miocén erdőt érintve a geológiai tanösvény szupervulkáni katasztrófa sújtotta világhírű feltárásáig ad betekintést a múltba, ha nagy meleg lesz, akkor duplán is átélve az egykori éghajlat változások megpróbáltatásait.

Az biztos, hogy aki rátér a miocén ősvilág ösvényére az másként értelmezi majd a jelenkor kihívásait is. Egy előzetes kihívásnak is meg kell felelni, a tematikus túrán csak az előre regisztráltak vehetnek részt (3.000 Ft/fő), a részvételi szándékot az ipolytarnoc@osmaradvanyok.hu email címre június 23-ig beérkezett üzenetben lehet jelezni.

Találkozás az Ősfenyő fogadóépületben 11 óra 45 perckor

Túra hossza: 2,2 km, időtartama: 2 óra

Kapcsolódó