HUMANITA partneri találkozón vettünk részt Olaszországban 2024.05.24. 10:59

Az elmúlt héten ért véget az Interreg Central Europe HUMANITA projekt 3. partneri találkozója. A projektcsoport ezúttal két nap intenzív munka és kirándulás keretében, a Parco Nazionale dell'Appennino Tosco Emiliano Nemzeti Parkban találkozott, közvetlenül a csodálatos Pietra di Bismantova szikla mellett.

A két nap alatt megvitattuk a lezárt és a még folyamatban lévő tevékenységeket, a pilot területek partnerei által végzett, a turizmus környezetre gyakorolt hatásainak nyomon követését célzó kutatásokat, a projektben kipróbálásra kerülő innovatív módszerek és eszközök tesztelését.

Fontos része volt a megbeszélésnek az elkövetkező hónapokban megvalósuló részvételi monitoringtervek megvitatása, valamint az, hogy konkrét, részvételen alapuló és érzékenyítő kezdeményezéseket tervezzünk a védett területeket látogató turisták számára. Ezekben a fázisokban olyan tájékoztató és oktatási anyagok, eszközök és kommunikációs módszerek kidolgozásán is dolgozunk, amelyek alkalmasak a lakosság bevonására a környezetünk védelmében és annak megőrzésében.

Köszönet a Toszkán-Emilian-Appenin Nemzeti Parknak a szívélyes vendéglátásért és szervezésért, valamint a nagyszerű együttműködésért minden partnerünknek!

Kapcsolódó