A barlangok helyett szabadtéri helyszínekre várják a nemzeti parkok a látogatókat 2020.03.12. 22:00

Az Agrárminisztérium által idén márciusban 7. éve meghirdetett „Barlangoljunk!” kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során az érintett nemzeti park igazgatóságok különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várták a látogatókat.

A lillafüredi Szent István-barlang egyik teremrészlete

A kampányban résztvevő barlangi bemutató helyszínek több tízezer látogatót vonzanak ebben a hónapban, ezért az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedés kockázatának csökkentése érdekében, a meghirdetett programokat és a látogatás lehetőségét a nemzeti park igazgatóságok átmenetileg felfüggesztik, a tervezett programokat egy későbbi időszakra halasztják. Az intézkedés országszerte 40 db idegenforgalmi hasznosítású barlangot érint.

A nemzeti park igazgatóságok regisztrált látogatóinak csaknem fele barlangi bemutatóhelyekre vált belépőt, vagy veszt részt ilyen szakvezetésen, programon. Éves szinten több mint fél millió regisztrált látogató érdeklődik barlangjaink iránt.


A zárt helyszínek helyett a nemzeti parkok szabadon látogatható tanösvényei, túraútvonalai továbbra is várják a kirándulni vágyókat.

Az Ipolytarnóci Ősmaradványok bemutatóhelyünk továbbra is várja a vendégeket, azonban érdemes előre online jegyet vásárolni, mivel a turnusosan indított csoportok létszáma a veszélyhelyzet végéig 30 főben korlátozott. Jegyvásárlás

Az elővételben a Barlangok Hónapja programsorozatra megváltott jegyek későbbi időpontban meghirdetett programokra felhasználhatóak, vagy kérés esetén visszaváltjuk.

A szilvásváradi Millenniumi kilátó is várja a vendégeket. Érdemes felkeresni, ilyen páratlan a panoráma a kilátóból.

Kapcsolódó