Húsvéti Programok az Ősmaradványoknál

2022.04.15. 11:00 - 2022.04.18. 13:15

1
Húsvéti Programok az Ősmaradványoknál

A 4 napos húsvéti ünnepre összetett program-kavalkáddal készül a Miocén Park, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és a Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark geoturisztikai központja. Az Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi terület a megváltás és tavasz várás ünnepére a pandémia és háborús feszültségek árnyékában is különleges programokat tervez. Érdemes lesz ellátogatni hozzánk.

Április 15-én 11 órai kezdettel a Lombkorona ösvény Tuzson-tornyánál a tojásrakó madárvilágra kitekintéssel nyitódik meg a 4 napos eseménysorozat. A magaslatba vezető programon az érdeklődők kiegészítő lombkorona jeggyel vehetnek részt.
A tojáshoz kapcsolódva a 4 napos ünnep minden napján a kisebbek, szülői felügyelettel izgalmas tojáskeresésre indulhatnak. Aki rálel az aznapi kis fészekben lapulva elrejtett húsvéti tojásra az a benne levő papírra felírt ajándékkal is gazdagodik, melyet a Lombkorona kávézóben vehet át!

Április 16-án az Ősfenyő Belépő fogadóépülettől 10 óra 45 perckor induló tematikus túra az egykori vulkáni katasztrófát követő kibontakozás, a pandémia és tavaszi újjáéledés témáit is magában foglalja a geológiai tanösvény bejárása mellett. (A túrán előre regisztráltak vehetnek részt (3.000 Ft/fő), a részvételi szándékot az ipolytarnoc@osmaradvanyok.hu email címre április 15-ig beérkezett levélben lehet jelezni.)
Ezen a napon bemutatkozik a Vidra Verda is, ingyenes "Mocsárjáró" programjával a Miocén erdő vízi élővilágára nyit ablakot az érdeklődőknek, családoknak és csoportoknak egyaránt.

Húsvét vasárnap és hétfőn kisállat simogató is lesz, parázson sült malomkaláccsal, sátoros kézműves foglalkozásokkal és őstermelői vásárral egybekötve a pergola térségében. Április 17-én 11 órai kezdettel a Lombkorona kávézó cápás tavacskája mellett az élethordozó ősóceánra, az egykori tengerelöntésekre, Pannon-tóra és a Kárpát-medencei vizekre, locsolásra emlékeznek. A rövid esemény után palóc húsvéti ételeket kóstolhatnak a kávézóban. Az esemény lehetőséget ad a helyi tradícionális élelmiszer előállítást támogató GEOfood kezdeményezés népszerűsítésére is..

Április 18-án a 10 óra 45 perckor kezdődő Húsvéti Miocén túrán a Miocén erdő orrszarvús szigetének nőstény lakóit és fáit megöntő gesztussal kiváltják a Hollókőn szokásos vödörrel locsolást, a Szebbik Nem így igen, helyi locsolkodás nélkül, bátran részt vehet a programon. (A túrán az előre regisztráltak vehetnek részt (3.000 Ft/fő), a részvételi szándékot az ipolytarnoc@osmaradvanyok.hu email címre április 17-ig beérkezett levélben lehet jelezni.)

A Miocén Ősvilág Húsvétkor is szeretettel várja a jövőbe tekintő jelenkori látogatókat, kicsiket és nagyokat egyaránt.

Kapcsolódó