Tavaszig csak gyalogosan elérhető a Millenniumi Kilátó 2023.12.08. 12:07

Az EGERERDŐ Zrt. a téli csúszós útviszonyok miatt, 2023. december 8-tól korlátozza a Szilvásváradról a Bükk-fennsíkra vezető út használatát - erről honlapjukon adtak ki tájékoztatást.

Mint írják: "A Bükk-fennsík ámulatba ejtő csodavilága tavasszal, nyáron és ősszel, jó útviszonyok között, behajtási engedély vásárlása mellett autóval megközelíthető a szilvásváradi erdészeti Nagyparkolóból induló és az Olasz-kapuig tartó erdészeti útszakaszon.

A fennsíkon az év bármely szakaszában saját bőrünkön érezzük, hogy a szokottnál sokkal hűvösebb idő fogadja a kirándulókat. Télen ez az eltérés még szokatlanabb, hiszen a Bükk erdei „fagyvilágában” merőben más időjárásra számíthatunk, mint a településeken. Gyakoribb fagyás, sokszor napközbeni kemény mínuszok, nagy hóvastagság, csúszós, fagyos turistautak és erdészeti utak várják az erdőjárókat.

Az autósok biztonsága érdekében 2023. december 8-tól, korlátlan ideig, (várhatóan tavasz kezdetéig) az erdészeti társaság korlátozza az erdészeti útra való behajtást és autós közlekedést, a szilvásváradi Nagyparkoló és az Olasz-kapu közötti erdészeti úton. A fennsíki táj viszont továbbra is megközelíthető gyalogosan, vagy a bánkúti közúton."

Ez a korlátozás érinti a Millenniumi Kilátó megközelíthetőségét is (a Millenniumi tanösvényen gyalogosan érhető el), emiatt ebben az időszakban a kilátó nyitvatartása a következőképpen alakul:

H-P: zárva

Szo-V: 11.00 - 14.00

Köszönjük megértésüket!

Kapcsolódó