Szikra Mezős éjszaka az Ősmaradványoknál 2024.07.02. 09:00

A fiatal művészeket is megihleti az Ipolytarnóci Ősmaradványok üzenete. Július elején, az éjszaka leple alatt, az Ősfenyő Belépő fogadóépület mögött kezdték el különleges falfestésüket.

A 2017 óta megrendezésre kerülő Szikra Mező Alkotóhét (Field of Sparks Artweek) egy műfajteremtő kezdeményezés, amely kézzelfogható dolgok mellett kulturális és etnikai együttműködést, valamint közösségi értékeket teremt és erősít a hátrányos helyzetű Ipolytarnóc településen. A Fenyvesi Zsófia művészeti vezető által kezdeményezett legújabb rendezvényükről az Oktogon magazinban is megjelent egy cikk.

Rendezvénysorozatuk egyik elemeként -- a Bükki Nemzeti Park Igazgatósággal együttműködve -- a fogadóépület mögötti, kövesedett fa töredékeknek helyt adó régi felvonulási épület falfelületére festik fel alkotásukat. Este az épület falára kivetítették a Majorosi Zsófia által elkészített tervezetüket a körvonalak felrajzolásához. A műalkotás befejezése már napvilágnál történt, július 6-án került ünnepélyes átadásra, fotóink az egész folyamatot megörökítik. Időközben újabb cikk jelent meg a különleges kezdeményezésről.

Az alkotók / artists

A szlovák-magyar Novohrad-Nógrád Geopark őslénytani központja bátorítja a kreatív látogatókat, hogy alkotókedvüket szintén bontakoztassák ki és vegyenek részt az UNESCO Globális Geoparkok által meghirdetett különleges programsorozaton és versenyen a földtani örökségünkhöz és az élő bolygóhoz kapcsolódva. Érdekes kihívás, csatlakozzanak hozzá. A globális geoparkok honlapján közzétett verseny felhívásának összeszerkesztett kivonata itt tölthető le.

Kapcsolódó