Sikeres előadássorozat a Nógrádi Tájegység szervezésében 2024.02.16. 12:12

2023 novemberében a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnázium szaktanárai és diákjai felkérésére a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Nógrádi Tájegysége hagyományteremtő előadássorozatot indított.

Az elmúlt hónapokban természetvédelmi őreinktől a következő nagyszerű előadásokat lehetett meghallgatni: nagyragadozók a Nógrádi Palócföldön; Palócföld rovarvilága anno és napjainkban; madarak a nógrádi tájakon; kétéltűek Pásztó térségében.

A rendezvénynek a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnázium Tittel Pál Kollégiuma adott otthont. A diákok és tanárok minden egyes alkalommal meleg teával és finom süteményekkel várták a hallgatóságot. A bemutatókat nagy érdeklődés övezte és számos felkérés követte a jövőbeli előadásokra vonatkozóan.

A jelenlegi előadássorozatot Harmos Krisztián tájegységvezető zárta le a Kétéltűek Pásztó térségében című prezentációjával. A Nógrádi Tájegység vezetője a tőle megszokott szakmai jártassággal, hatékony figyelemfelkeltéssel és humorérzékkel fűszerezve tartotta meg beszámolóját. Az előadás a kétéltűek általános bemutatása mellett, a Pásztó környékén előforduló fajokat veszélyeztető tényezőkről adott tájékoztatást.

Eddig nem tapasztalt mennyiségű feltett kérdés megválaszolása után örömmel és sikerrel zártuk le az előadássorozatunkat a Nógrádi Tájegységen.

Kapcsolódó