Nagy sikerrel zárult a Madarak és Fák napja alkalmából tartott programsorozatunk 2024.05.17. 12:20

A Bábakalács Természetiskolában május 9-én vártuk a Madarak és Fák napjára regisztrált iskolai csoportokat. A három foglalkozásból álló programunkra összesen 110 tanuló jelentkezett.

Az egri madármentő állomás lakóit Kelemen Tamás mutatta be, a madárgyűrűzés során a környék énekesmadarairól és a gyűrűzés természetvédelmi vonatkozásairól mesélt Bodzás János természetvédelmi őr, a Kő-közi tanösvényen a gyertyános-tölgyes erdő fáival, cserjéivel, a holtfák jelentőségével ismerkedtek a gyerekek.

Lassan hagyomány a hagyományban, hogy a jeles napon, azaz május 10-én az egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium vendégei vagyunk, ahol az alsó tagozat nyolc osztálya (240 fő) számára megrendezett Madarak és Fák napi vetélkedőn szerepelünk. Idén három állomáson találkozhattak velünk a felnémeti tanulók: a madárgyűrűzés mellett az év fájáról, a bükkről, valamint az év emlőséről, a vadmacskáról tartottunk játékos foglalkozást az iskola parkjában.

A hét zárásaként, május 11-én részt vettünk az MME 50 ünnepi sorozat keretében "Szeretjük a madarakat" címmel megrendezett természetismereti fesztiválon. A gödöllői Királyi Kastély- és Park gyönyörű helyszínül szolgált a családi napnak, mely kiegészült az Év Fajai Fesztivállal, Madarak és Fák Napja programokkal, a nemzeti park igazgatóságok és az MME partnereinek bemutatkozásával. A színvonalas, sokszínű program rengeteg látogatót csábított ki a rendezvényre, így aztán szusszanásnyi időnk sem maradt a foglalkozások között, folyamatosan érkeztek a családok a standunkhoz. Mi ezt egy cseppet sem bántuk, sőt, környezeti nevelőként örömmel töltött el, hogy gyerekek és szülők egyaránt lelkesen vetették bele magukat a természetismereti feladványok megoldásába.


Kapcsolódó