Magyar Nemzeti Parkok Hete 2021 2021.08.18. 12:50

A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2021 rendezvény keretében szeptember 13-19. között változatos programok várják a természeti élmények iránt érdeklődőket.

A rendezvény nyitó hétvégéjének, szeptember 10-12. között, a Gödöllői Királyi Kastély ad otthont, kapcsolódva a Nemzetközi Környezet- és Természetvédelmi Fesztiválhoz.

A Gödöllő Királyi Kastélyban mutatkoznak be a Magyar Nemzeti Parkok: a „zöldforgatagban” átfogó képet kapnak látogatók hazánk természeti, ökoturisztikai, kulturális kínálatáról, bekapcsolódhatnak a hagyományőrző kézművesek munkájába. A látogatók a rendezvényen megkóstolhatják a különleges Nemzeti Parki Termék Védjegyes termékeket is.

Hazánk látja el az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának soros elnökségét. E fontos alkalomból a fesztivál során megtekinthető a Tájodüsszeia 2021 kiállításból készült poszterválogatás. Az Európa Tanács Táj Egyezményéhez kapcsolódó tablók a magyar tájépítészek 2015 utáni legjobb terveiből, legjelentősebb munkáiból, kutatásaiból és legszínvonalasabb megvalósult alkotásaiból adnak ízelítőt.

A rendezvényen kiemelt vendég, az idén 25 éves Duna-Dráva Nemzeti Park. Vadregényes tájainak, egyedülálló élővilágának, különleges történelmi és kulturális értékeinek bemutatásával várja az érdeklődőket.

Szeptember 13-19. között az ország valamennyi nemzeti parkjában gazdag programkínálattal, izgalmas kalandtúrákkal, családi programokkal hívják fel a figyelmet a természet értékeire. A Magyar Nemzeti Parkok színesen összeállított ajánlataikkal mind az állat- és növényvilág, mind a földtani értékek szerelmeseinek a kedvében járnak.


A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság az alábbi programokkal várja a látogatókat a Magyar Nemzeti Parkok Hetén:


Szeptember 15-18., 9 és 16 óra között

Látogatás a Nyugati Kapu Látogatóközpontban - „Karszt és Élővilága" interaktív kiállítás


Szeptember 16., 10 óra

Esztáz-kői-barlang - rövid túra


Szeptember 16., 10 óra

Tájszépítés a Szomolyai Kaptárkövek Természetvédelmi Területen


Szeptember 17., 10 óra

Ridegtartás és ördögtorony a Bükki Nemzeti Parkban


Szeptember 17., 14 óra

Esztáz-kői-barlang - rövid túra


Szeptember 18-19., 9 óra

Kulturális örökségünk kívül-belül az Ősmaradványoknál


Szeptember 18., 10 óra, 11 óra és 13 óra

Látogatás a felnémeti Pincevárban


Szeptember 19., 9 óra

Túra az ország tetején


Szeptember 19., 10 óra

Szakvezetéses túra a Gortva-völgyben




Kapcsolódó