VII. Miskolci Bagolyles 2020.02.04. 15:45

2020.02.01-én, szombaton került megrendezésre a VII. Miskolci Bagolyles.

Az egyre népszerűbb eseményt immár hetedik éve a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 34. sz. Bükki Helyi Csoportja szervezi és rendezi meg. A Miskolci Egyetem főépületében ezen a napon a természetvédelemmel kapcsolatos ismeretterjesztésé a főszerep!

A rendezvény helyszínén

Az esemény kapcsán az Őrszolgálat szorosan együttműködött igazgatóságunk Természetismereti és Oktatási Osztályával. Kolléganőnknek a Kelet-Bükki Tájegység őrei segítettek a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság állomásán, hiszen a rendezvény keretében egy pontgyűjtő játék is megrendezésre került. A tíz állomásból legalább ötöt eredményesen és igazoltan teljesítők a nap végén egy tombolahúzásban vehettek részt. Igazgatóságunk mellett, többek között képviseltette magát az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság, a Mályi Madármentő Állomás, a Miskolci Gombász Egyesület, a Zöld Kapcsolat Egyesület. Madárgyűrűzés, madarász séta és odúkészítés, vesszőfonás is színesítette a programot.

A BNPI állomásán

„Az Őr ahol tud, segít”

A rendezvényen hagyományosan főszerepet játszanak az „Év Fajai”, melyek közül mi, a tavalyi évhez hasonlóan, az „Év Emlősével” kiemelten foglalkoztunk. 2020-ban vizes élőhelyeink csúcsragadozójára, a vidrára (Lutra lutra) esett a választás. A pontgyűjtő játék során a vidrával kapcsolatos totót lehetett állomásunkon kitölteni a résztvevőknek, valamint a többi év élőlényeivel is megismerkedhettek egy játékos, képkeresős feladat során. A természetismereti foglalkozás mellett egy vidrát bemutató előadással is készültünk, amelyet a külön szekcióként megvalósuló előadás-sorozat keretében mutattunk be az érdeklődőknek.

Az Év Emlőse a vidra

A több száz fős eseményre legtöbben Miskolcról és környékéről látogattak el, de Egerből, Debrecenből, Kecskemétről és Budapestről érkezett gyerekek/tanulók is töltöttek ki nálunk feladatlapot! Az évről évre egyre színvonalasabb és egyre gazdagabb programkínálatot felvonultató rendezvény remek alkalom a szemléletformálásra, az ismeretterjesztésre. Minden ilyen alkalmat ki kell használnunk, meg kell ragadnunk, hogy előremozdítsuk a Természetvédelem Ügyét! Ennek szellemében ígérhetjük, a VIII. Miskolci Bagolylesen is ott leszünk!

Kapcsolódó