Szakmai fórum a Geotop-projekt eredményeiről 2022.06.21. 17:00

A "Szlovák-magyar határon átnyúló Interreg V-A együttműködési program" keretében került megrendezésre június 14-én Parasznyán, majd június 16-án Répáshután a GEOTOP projekt eredményeit bemutató szakmai fórum.

A fórum célja települési önkormányzati vezetők, intézményvezetők, turisztikai szervezetek, valamint turisztikai profilú vállalkozások számára a Bükk-vidék Geopark geoturisztikai potenciáljánák bemutatása a GEOTOP projekten keresztül.

A rendezvényen bemutattuk a Guide@hand elnevezésű túratervező mobilalkalmazást okostelefonra, továbbá a Novohrad-Nógrád Geopark és a Bükk-vidék Geoparkról elkészült, különböző kiadványokat – pl. letéphető térkép, brosúra, térkép, tanári módszertani tankönyv és tanulói kézikönyv – ugyancsak megtekinthették a résztvevők.

Fórum Répáshuta mellett

A répáshutai rendezvény terepi programmal zárult, az érdeklődök a Balla-barlanghoz kirándultak fel, ahol a projekt részeként elkészült és kihelyezett új információs, valamint interaktív táblákat is kipróbálhatták, megismerhették.

Megyeri Balázs Geopark szakmenedzser beszélt a résztvevőknek a Balla-barlangnál

A projekt vezető partnere a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI), partnere Fülek Város Önkormányzata. Együtt 175.463,2 eurót költhetnek a megvalósításra, a támogatás intenzitása 100%.

A projekt megvalósítási ideje: 2020. december 1 – 2022. június 30.

Kapcsolódó