Ipolytarnócon hologramos bemutatón jelenik meg az ősvilág 2018.05.06. 05:53

Idén tavasztól a geológiai tanösvény végén, az őslábnyomos területen új technológia segítségével mutatjuk be a sokmillió évvel ezelőtt a területen élő állatokat, ott, ahol a voltak - a lábnyomaiknál.

Az egyik leglátványosabb program a területen eddig is a geológiai tanösvénylátogatás végén várta a vendégeket. A túravezetés során előbb a cápafogas sekélytengeri rétegekkel találkoznak az érdeklődők, majd az Ipolytarnócot híressé tévő megkövesedett fával, ezután vezetik be a résztvevőket a vulkáni katasztrófa miatt megmaradt ősállati lábnyomos területre. Eddig a programot egy 3D-s vetítés zárta, ahol egyenként bemutatásra kerültek azok az állatok, amelyek lábnyomai láthatóak, ezzel fejeződött be a vezetett túra. A 2018-as év újdonsága a lábnyomos részen lévő bemutató megújítása a legújabb felfedezések adaptálásával.

Mostantól hologramos animációs technológia segítségével az állatok életnagyságban és ott kerülnek bemutatásra, ahol a vulkáni katasztrófa idején voltak. Az új technológia lehetőséget biztosít arra, hogy a sokszáz lábnyom „gazdái” jobban beazonosíthatóak legyenek, az életnagyságú animáció pedig segít abban is, hogy jobban el tudjuk képzelni a mozgásukat, viselkedésüket.

Kapcsolódó