Workshop a Bükk-vidék és Novohrad-Nógrád Geoparkokban 2022.06.19. 13:52

Szlovák-magyar határon átnyúló Interreg V-A együttműködési program („Szlovák-magyar geoturisztikai partnerség - SKHU/1902/4.1/038”) keretében került megrendezésre június elején Füleken, majd Felsőtárkányban a szakmai workshop.

A workshopon a projektben közreműködő partnerek, szakértők, kollégák cseréltek tapasztalatot, bemutatásra került a projektmegvalósítás operatív folyamata az egyes szervezeteknél, továbbá beszámolhattak a partnerek a projektben elért eredményeikről.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság részéről 2022. június 1-jén tettek látogatást a kollégák Fülek Város Önkormányzatánál. A szakmai megbeszélést követően az Ajnácskői-várhegyet vették be a program résztvevői.

Fülek Város Önkormányzata 2022. június 7-én tett látogatást a felsőtárkányi Nyugati Kapu Látogatóközpontban. A projekteredmények ismertetését, valamint szakmai megbeszélést követően a csapat Répáshután, a Balla-barlangnál tett látogatást, ahol a Rejteki Nagy-kör tanösvény felújítás részeként a barlang elé kihelyezett, új, tájékoztató- és interaktív tábla is bemutatásra került.

A projekt vezető partnere a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI), partnere Fülek Város Önkormányzata. Együtt 175.463,2 eurót költhetnek a megvalósításra, a támogatás intenzitása 100%.

A projekt megvalósítási ideje: 2020. december 1 – 2022. június 30.

További információk:

A projektről bővebben az alábbi honlapokon tájékozódhat:

A BNPI honlapján: https://www.bnpi.hu/hu/palyazat-2/interreg-szlovak-magyar-geoturisztikai-partnerseg-slovak-hungarian-geoturistic-

partnership-geotop-skhu190241038

A GEOTOP projekt hivatalos honlapja: www.skhu.eu

Kapcsolódó