Továbbra is vigyázzunk egymásra! 2020.05.08. 15:12

A korlátozások enyhítésével igazgatóságunk három bemutatóhelye már látogatható. Kollégáink és vendégeink egészsége érdekében azonban megfogalmaztunk néhány kérést a hozzánk látogatók felé.

Ez a páratlan panoráma fogadja azokat a vendégeket, akik a hétvégén ellátogatnak a szilvásváradi Milleniumi Kilátóba, s bízunk benne, hogy sokan is fognak élni a lehetőséggel. Mostantól péntek-szombat-vasárnap már a Szalajka-völgyi információs házban és Európa miocén erdejében, az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál is várjuk a vendégeket. Munkatársaink és látogatóink biztonsága érdekében azonban az alábbiakban kérjük vendégeink együttműködését:

Kisebb csoportok, időpontfoglalás

Sokkal fontosabbá vált, mint bármikor korábban, hogy egyik bemutatóhelyünkön se legyenek nagyobb csoportok egyszerre, ezért Ipolytarnócon szükség szerint sűrűbben indítjuk a túráinkat. Arra kérjük vendégeinket, hogy lehetőség szerint a fenti linkeken előre foglaljanak időpontot és /vagy vásárolják meg online a belépőjegyüket, hogy minél jobban ütemezni tudjuk a turnusokat és minél kevesebbet kelljen várni a jegypénztáraknál.

Bankkártyás fizetés vagy online jegyvásárlás

A fizikai kontaktusok csökkentése érdekében fontos, hogy minél kisebb legyen a készpénz forgalom a bemutatóhelyeinken. Éppen ezért kérjük, hogy ahol meg lehet venni online a belépőjegyet, ott válasszák ezt a lehetőséget, a saját telefonjukon magukkal hozva a kapott QR kódot, hogy minél kevesebbszer kelljen a pénztárosoknak közvetlenül érintkeznie a vendéggel. Ezzel a készpénz és a bankkártya által okozott vírusterjedés veszélyét csökkentjük.

Érkezéskor elég, ha az okostelefonra lementett online jegyet felmutatják a pénztárnál, a jegyet nem szükséges kinyomtatni.

Online jegyértékesítés - Millenniumi Kilátóba

Online jegyértékesítés - Ipolytarnóci Ősmaradványok

Vásároljanak helyi termékeket

Ha valaki helyi termékeket választ suvenírként a bemutatóhelyeink boltjaiban, azzal a helyi gazdaság élénkítését is segíti, hozzájárul ahhoz, hogy a hazai gazdaság minél hamarabb a talpára álljon. Kiváló nemzeti parki termék védjegyes és egyéb helyi termékekből lehet válogatni Ipolytarnócon és a Szalajka-völgyi Információs Házban is. Segítsük egymást!

Termékeink egy része elérhető a webáruházunkban is!


Tartsák be az erdőn járás szabályait

Tudomásul kell venni, hogy az erdő nem csak értünk van - hanem az utánunk érkezőkért is, sőt, a következő generációkért is. Ne dobjuk el a szemetet, ne harcoljunk a tanösvénytáblákkal, ne menjünk quaddal a természetbe, hanem fogadjuk el, hogy a természet akkor tud mindannyiunké lenni, ha ezért mindenki egyaránt tesz.

Szórólapok helyett mobil appok és online felületek

A papír is vírushordozó lehet, ráadásul a szórólapokat nem tudjuk fertőtleníteni. A környezettudatosság érdekében is, s persze a vírus terjedésésének a gátlása érdekében is sokkal célszerűbb, ha mobil appokon vagy online felületeken visszük magunkkal az élményeket.

A papír alapú prospektusok helyett most még inkább javasoljuk GUIDE@HAND Bükki Nemzeti Park Igazgatóság mobil alkalmazás használatát.

Bemutatóhelyeinken QR kódok segítségével számos plusz információt, offline is használható térképet biztosítunk a vendégek számára, ami nemcsak környezettudatos megoldás, hanem jelenleg azt is lehetővé teszi, hogy ne a nyilvános, sokak által használt tereinkbe kihelyezett szóróanyagaink jelentsék csak a további tájékozódás lehetőségét.

Tartsuk be az alapvető higiéniai szabályokat

Gondoljunk arra, hogy a jegypénztárakban, boltokban dolgozó kollégáknak is családja van, s szeretnének egészségesek maradni. Éppen ezért a maszk használata kötelező a zárt térben. Kérjük, tartsák egymástól és a tárlatvezetőktől, túravezetőktől a 2 méteres távolságot a vendégek a bemutatóhelyeken is, akkor is, ha már majd túl leszünk a vírusos időszakon. Túravezetőink az Önök és a saját családjaik érdekében a vírusveszély végéig szintén szájmaszkban tartják a túrákat.

Mi is fokozottan odafigyelünk a bemutatóhelyeink gyakori fertőtlenítésére. Kérjük Önöket is, hogy gyakran mossanak kezet egymás és a munkatársaink védelmében is.



Kapcsolódó