Találkozz Szent Lászlóval Mátraverebély - Szentkúton 2022.05.07. 08:41

Egy szelfi Szent Lászlóval vagy a szentkúti remetével? Mostantól bármikor megteheted, ha a Digitális Vándor alkalmazással fedezed fel Mátraverebély - Szentkút geológiai, vallási és történelmi csodáit.

A Digitális Vándor applikációt használva Szent László fogadja a turistákat a hasadék bejáratánál

Évmilliók vonzásában - Szentkúti séta Assisi Szent Ferenccel a címe annak a digitális tanösvény túrának, amely Mátraverebély - Szentkút geológiai, természeti és vallási értékeit mutatja be izgalmas, érdekes stílusban a Digitális Vándor mobilalkalmazásban.

Képernyőfotók

Csoda dolgokkal találkozhatunk az erdőben, ha a túrához a Digitális vándor appot használjuk

Tudta ön, hogy mik azok a lapillik? Szeretné könnyen megtalálni Szent László lovának a patkónyomát a Szent László-hasadékban? Ezekben is segítséget nyújt a digitális séta - miközben AR eszközökön keresztül a Barátlakosoknál akár szelfizhet is egy remetével, a hasadéknál lefotózhatja magát Szent László királyt, s egy bájos cigánycsukkal is találkozhat az út során, aki biztosan hagyja magát fotózni.

Digitális vándor

A Digitális vándor applikációban számos túra közül válogathatnak az érdeklődők, amelyek akár offline is élvezhetőek, ha épp nincs térerő

Ha egy igazi családi programra vágyik, sok-sok játékkal és természetfelfedezéssel, érdemes letölteni a Digitális vándor alkalmazást - ahol sok-sok játék és feladat, számos virtuális találkozási lehetőség várja az érdeklődőket, a bejárt útvonalakért pedig digitális kitűzőt is kaphat és további tippeket Magyarország természeti csodáinak játékos felfedezéséhez.

A Digitális Vándor applikáció ingyenesen tölthető le a Google Play vagy App Store áruházakban és offline használható a e-ösvényeken. Segítségével egyszerre lehetünk jelen az offline és az online térben: egyik kezünkben a kijelzőn láthatjuk Szentkút remetéjét, a másik kezünkkel megtapinthatjuk a barlang falába vésett feliratokat. A digitális technológia segítségével a látható világ mögé láthatunk, megtudhatjuk, milyen titkokat rejt a természet. Így teszi teljessé a természetjárást telefonunk.

A Digitális vándor az Aktív Magyarország mobil alkalmazása, köszönjük, hogy a Novohrad-Nógrád Geopark is szerepelhet benne. A digitális túra tartalmát Prakfalvi Péter geológus és Orosz Lóránt kegyhelyigazgató szakmai támogatásával az Innotime Hungary kft készítette.

Kapcsolódó