Immunerősítő, egészségmegőrzést segítő helyi termékek 2020.03.21. 17:42

Tavasszal általában, de kiváltképp a mostani időszakban rendkívül fontos az immunrendszer megerősítése, a helyes táplálkozás. Ebben is kiemelten fontosak a Nemzeti Parki Termék védjegyes termékek.

A Nemzeti Parki Termék Védjegyes termelőink elhívatottak az egészségmegőrzés területén is, számtalan módját ismerik a természet javainak felhasználására. Vallják, hogy ezeknek a testet-lelket erősítő kincseknek mindenki asztalára el kell jutniuk. Minden védjegyes termelőnk gondosan, szívét-lelkét beletéve készíti el portékáit, legyen az méz, lekvár, szörp, egyéb élelmiszer, vagy akár szappan.

Mi jöhet szóba testünk megerősítésekor?

Rendkívül fontos ilyenkor a megfelelő vitamin bevitel. Védjegyes termelőink közül a Bükkből bártan ajánljuk Hócza Henrietta és Kriván Nikolett (Büxirup) finomságait, Jól ismerik a gyógynövények hatóanyagait és ezen jótékony hatásokat üvegbe is tudják zárni, hogy a legkönnyebben az asztalunkra kerüljenek.


A csipkebogyó jótékony hatása és magas C-vitamin tartalma széles körben ismert. Védjegyes termelőink kínálatában megtalálható a csipkelekvár is, mely egy kellemes reggeli egyik eleme is lehet.

A reggeli mellé vagy esténként egy kimerítő nap után a tavaszi hűs hidegben jólesik a meleg tea. Bátran ajánljuk védjegyes termelőink teáit, éppúgy immunerősítőként, mint élvezeti teaként.

S az ízletes teát mivel érdemes még finomabbá tenni? Természetesen mézzel….

Mézet már a kőkorban is fogyasztott az emberiség, erről tanúskodik egy 16000 éves spanyol sziklarajz, mely lépet gyűjtögető embereket ábrázol. Magyarország területén már a honfoglalást megelőző időkben is foglalkoztak méhészettel a Kárpát-medencében élő népek.

A méz kiváló csemege, de megtalálható benne a kalcium, réz, vas, magnézium, mangán, foszfor, kálium, nátrium, cink és kis mennyiségben B1, B2, B3, B5, B6, C-vitamin is.
Tudják ezt a folyékony arany mesterei. Alázattal, a természet és a méhek munkáját megőrizve teszik asztalunkra mézeiket.

Az immunerősítésen túl fontos, hogy a vírusok, baktériumok ne jussanak be a szervezetbe. Ennek a legjobb módja, hogy napjában sokszor, hosszú ideig mossunk alaposan kezet. A szappan képes feloldani a vírusok örökítőanyagát körülvevő lipidburkot, ezzel pedig a vírus egyszerűen „elpusztul”, inaktívvá válik. A szappan kétségtelenül a legjobb fegyver a vírusok ellen, azonban Kiss Ági gyógynövényes, kézműves szappanjai különleges illatukkal a lelket is erősítik.

Mindezeken túl figyeljünk oda a mozgásra is, érdemes néha egy nagyot sétálni az erdő csendjében, távol a város zajától - természetesen betartva a koronavírus miatt meghatározott előírásokat.

Kapcsolódó