Újra várjuk a vendégeket 2020.05.06. 15:00

Örömmel értesítjük a kedves látogatókat, hogy igazgatóságunk három bemutatóhelye is kinyithat május 8-tól.

Újra látogatható a Milleniumi Kilátó, a Szalajka-völgyi Információs Ház és az Ipolytarnóci Ősmaradványok Látogatóközpont.

Mindhárom bemutatóhelyünk péntek, szombat, vasárnapi napon tart nyitva.

Munkatársaink nagy szeretettel várják a hozzánk érkezőket, azonban a kialakult helyzetre való tekintettel a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság különböző intézkedéseket hozott.Szabadtéri látogató-és bemutatóhelyei látogatásához az Önök, vendégeink és munkatársaink védelme érdekében a védelmi intézkedésekről szóló 168/2020. (IV. 30.) Korm. rendelet alapján 2020. május 7-től visszavonásig az alábbi intézkedések érvényesek:

  • A Korm. rendelet előírásai alapján 65 éven felüliek az Igazgatóság létesítményeit továbbra sem látogathatják.
  • A látogatók számára – egy háztartásban élők kivételével - legalább 1,5 méter egyéni védőtávolság betartása mind szabad térben, mind zárt térben kötelező.
  • A látogatók számára zárt térben (pénztár, mosdók stb.) szájat és orrot eltakaró eszköz használata (pl.: maszk, sál, kendő) kötelező.
  • Megkérjük a kedves látogatókat, hogy lehetőség szerint a belépőjegyeket előre, online vásárolják meg. Készpénz helyett a pénztárakban bankkártyával fizessenek.
  • Ipolytarnóc geológiai tanösvény túráján egyszerre csak 25 fő vehet részt, a Lombkorona tanösvényt pedig egyszerre csak 1 ember használhatja.
  • A Szalajka-völgy Információs Házban egyszerre maximum 4 fő, a Millenniumi Kilátóban egyszerre maximum 20 fő látogató tartózkodhat.
  • Az érintőképernyők a fertőzésveszély elkerülése miatt továbbra sem használhatóak
  • Mosdóinkat, illemhelyeinket, közösen használt tereinket rendszeresen fertőtlenítjük.

Nagyon örülünk, hogy az eddig üres bemutatóhelyek újra megtelnek élettel, szeretettel várjuk a vendégeket!

Látogatásukkor kérjük tartsák be az előírásokat! A Magyar Turisztikai Ügynökség által kiadott kézikönyv innen elérhető.

Kapcsolódó