Nyári nyitva tartás a Bükki Csillagdában 2022.06.08. 13:18

Visszavonhatatlanul beköszöntött a nyár, hamarosan kezdődik a nyári szünet, s ezzel együtt legújabb bemutatóhelyünk, a Bükki Csillagda csillagászati és természetismereti látogatóközpont nyitva tartása is megváltozik.

2022. június 15-től a következők szerint:

Hétfő-kedd: szünnap

Szerda-csütörtök: 9.30 - 16.00

Péntek-vasárnap: 9.30 - 18.00

Ez azt jelenti, hogy június 15-től szerdán és csütörtökön 10, 12 és 14 órakor, pénteken, szombaton és vasárnap 10, 12, 14 és 16 órakor indulnak turnusok, amelyek a Bükki Csillagda három attrakciójának megtekintését tartalmazzák. A látogatóközpont komplex programja két órát ölel fel: ebben a két órában megtekinthetik a kiállítást, a kupolát és megnézhetnek egy planetáriumi filmet (a műsorrend, hogy mikor van élőszavas bemutató, vagy hogy mikor vetítünk 2-, illetve 3D-s filmeket, erre a linkre kattintva elérhető).

Javasoljuk az erre feljogosító és legteljesebb élményt adó kombinált jegyek online vásárlását! Kérjük, vegyék figyelembe, hogy online jegyet a látogatást megelőző este 22.00 óráig tudnak vásárolni. A komplex programot csak az előzetes jegyvásárlással tudjuk garantáltan biztosítani.

  • A VR-élményekre a helyszínen van lehetőségük jegyet váltani. Az árainkról és a további jegytípusokról információt ITT találnak.
  • Amennyiben jegyüket/helyüket nem váltják meg online, előfordulhat, hogy kombinált jegyeket a helyszínen már nem tudnak vásárolni, mivel a Bükki Csillagda befogadóképessége véges. Kérjük, figyeljék a jegyvásárlási oldalt, ahol jelöljük a még elérhető jegyek számát!
  • Ha már kipróbálták az összes VR-küldetésünket, szomjukat, éhségüket oltották az AsztroBisztróban, érdemes megnézni az AsztroShop kínálatát, ahol ajándéktárgyakat, Bükki Nemzeti Parki Termék Védjeggyel ellátott kézműves termékeket és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) kiadványait vásárolhatják meg. Amennyiben több idejük van a csodálatos bükki környezetre, az alábbi tippeket tudjuk javasolni.
  • Természetesen csoportok fogadására is van lehetőség a Bükki Csillagdában, azonban csak előzetes bejelentkezés alapján. Ehhez minden esetben az alábbi csoportos bejelentőt szükséges kitölteni, ahol minden fontos információt is megtalálnak ezzel kapcsolatban. A foglalás a munkatársaink általi visszaigazolás után válik érvényessé. Érvényes visszaigazolás hiányában a csoport fogadását nem tudjuk garantálni.
  • Éjszakai, csillagászati megfigyeléseket a nyár előrehaladtával sűrűbben szervezünk. Eseménynaptárunkban már július végéig fent vannak az időpontok, ezen alkalmakra a jegyvásárlás csak online lehetséges.
  • Ha pedig már jártak nálunk, kérjük, hogy töltsék ki online kérdőívünket, hogy a szolgáltatásaink színvonalát a visszajelzéseik tükrében folyamatosan javíthassuk. A kitöltők minden hónapban sorsoláson vesznek részt, és a szerencsések jutalma egy-egy belépő a BNPI bemutatóhelyeire.

Amennyiben bármilyen kérdésük van még a nyári programjainkkal kapcsolatban, akkor látogassák meg honlapunkat, a www.bukkicsillagda.hu -t ahol reméljük, minden információt megtalálnak. Ha mégsem, írjanak nekünk a Kapcsolat menüben, és válaszolunk, amint tudunk!

Várjuk Önöket! A Bükki Csillagdában határtalan élményekre számíthatnak, nyáron is!

Kapcsolódó