Garantált szakvezetések a Turizmus Világnapja alkalmából 2023.09.15. 10:10

A Turizmus Világnapját az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) azzal a céllal hozta létre, hogy ezen a napon a turisták és a turisztikai szolgáltatók, valamint a turisztikai szektorban dolgozók együtt ünnepeljék a turizmust, és felhívják a figyelmet a szektor társadalmi, kulturális és gazdasági értékeire. Az idei rendezvénysorozathoz ebben a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság is csatlakozott.

Az UNWTO a 2023-as évben a szeptember 27-ei napot a 'Tourism&Green Investments' témakörnek dedikálja. A turizmus fellendülésének, valamint jövőbeli növekedésének és fejlődésének érdekében több és célzottabb beruházásokra, innovatív megoldásokra van szükség, amelyek elősegítik a gazdasági növekedést és az emberek, valamint a bolygó jólétét.


A Turizmus világnapi (szeptember 27.) rendezvénysorozathoz ebben az évben a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság is csatlakozik.

  • A mátrafüredi Harkály Házban szeptember 29-én (pénteken) 14.30-tól, valamint szeptember 30-án (szombaton) 10.00 és 14.30 órától garantált szakvezetéssel tekinthetik meg a kiállítást az ebben az időszakban, a helyszínen belépőjegyet váltott látogatók. Betekintést kaphatnak a Mátra kialakulásába, megismerkednek a hegység élővilágával és mindezt a természetvédelmi őrök „szemüvegén” keresztül láthatják. Jegyek a helyszínen válthatók.

  • A Bükki Csillagdában szeptember 27-én, 28-én és 29-én szintén garantált szakvezetés jár a Naprendszerünket bemutató kiállításon azoknak a látogatóknak, akik 10 órára veszik meg jegyüket (online vagy a helyszínen). Aki 2023. október 1-jén a 10.00 vagy 12.00 idősávra vált kombinált belépőjegyet 14.00 órától részt vehet térítés mentesen a Bolygótúra tanösvényen vezetett kb. 2 órás túrán. Minden látogató számára adódik az élmény, hogy szkafanderben a Holdra szállást követően készíthessen egy fotót saját magáról, amit egy mágikus tükör segítségével készíthet.

  • A lillafüredi Szent István-barlangban szeptember 27-én, 28-án és 29-én azok, akik 9 és 10 órára, valamint akik, 30-án 10 órára érkeznek, az alapjegyárért részt vehetnek a bemutatóhely hosszabb túráján, ami útba ejti a Tordai-hasadékot és a Fekete-termet is. A túra kb. 50 perc, a cseppkődús Tordai.hasadékba a normál túra lépcsőin túl +76 lépcsőfok megtételével juthatnak el túravezetőnk kíséretében. A Fekete-teremben a legtisztább levegőt lélegezhetik be ebben az allergén anyagokban gazdag időszakban, hiszen ezt a termet légzőszervi terápiák részeként használják. A programra online tudnak jegyet vásárolni EZEN az oldalon.

Szeretettel várjuk Önöket a Turizmus Világnapjához kapcsolódó programjainkon!

Kapcsolódó