Mucsényi fatörzsbarlang túra határon innen és túl

2021.11.06. 11:00 - 14:30

Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi terület és bemutatóhely

1
Mucsényi fatörzsbarlang, Novohrad-Nógrád

Évmilliókat átívelő tematikus túrát szerveznek a Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark beléptető kapujától a szlovák oldal határsávjában megbúvó különleges fatörzsbarlangig.

A különleges képződményről részleteket itt lehet olvasni. A szakvezetéses túrát a terepbejárást követően a geopark látnivalót ismertető interaktív kiállítás megtekintése is kiegészíti.

Találkozó az Ősfenyő Belépő fogadóépületben 11 órakor, a túra időtartama kb. 3 óra, a teljes program várható vége 14 óra 30 perc.

A programhoz előre be kell jelentkezni. A regisztrációhoz kérjük, hogy az ipolytarnoc@osmaradvanyok.hu email címre, GEOPARK regisztracio tárgy megjelöléssel, név és mobil szám megadásával jelentkezzenek be.

Figyelem: A résztvevőknek a határátlépés miatt a Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatalának érvényben levő rendeletét is be kell tartani. Erről előzetesen a Konzuli Szolgálat honlapján tájékozódhatnak. Minden Szlovákiába belépő személynek, így az oltással rendelkezőnek, illetve 12 év és 2 hónapos kort betöltött kiskorúnak is regisztrálnia kell magát a https://korona.gov.sk/ehranica/ oldalon és az uniós digitális Covid-igazolvány kinyomtatott példányát is fel kell mutatniuk ellenőrzéskor. A 12 év és 2 hónapos kor alatti személyek esetében a felnőtt kísérő beoltottsága a mérvadó. Mivel a mobil elérés a határsávban korlátozott ezért ajánlott a megfelelő dokumentumok kinyomtatott példányaival felvérteződni.

Részvételi díj: 2 600 Ft/fő, a pandémia helyzet bizonytalansága miatt online nem, csak helyben fizetendő.

Útvonal: 10 km-es, közepesen nehéz terepviszonyú túra az Ősfenyő Belépő fogadóépülettől a szlovák oldal zöldhatár sávjában levő mucsinyi fatörzsbarlangig erdei ösvényeket követve, majd a határsáv érintésével vissza, megfelelő ruházat és lábbeli viselése ajánlott!
Habár az országhatár átlépése erdei ösvényen történik, a túrán csak az uniós koronavírus védettségi igazolvánnyal rendelkezők vehetnek részt.

Programvezető: Szarvas Imre


Kapcsolódó