Árak, nyitva tartás

4


NYITVA TARTÁS 2018-BAN

Március 1 – november 12-e között keddtől vasárnapig, valamint ünnepnapi hétfőkön tart nyitva területünk. Így a márciusi négynapos ünnepeken, nagypénteken és húsvét hétfőn is szeretettel várjuk látogatóinkat. Munkanapi hétfőkön a látogatók számára zárva vagyunk!

Fogadóépületi nyitvatartás:
Tavasszal és szeptember – október hónapokban 9 – 16 óra között, nyári hónapokban 17 óráig történő meghosszabbítással.

Túravezetések a geológiai ösvényen:
Tavasszal és szeptember-október hónapokban 9.30 – 15.30 között minden óra harminc perckor ( 9.30, 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 és 15.30 ), nyáron 16.30-as túraindítással meghosszabbítva. A legutolsó túra 4 fő alatt nem indul, egyéb korlátozással nem élünk.

Lombkorona ösvény nyitva tartása:
A megújult lombkorona ösvényünk a Tuzsony toronyból indul,10 órától 16 óráig, külön kiegészítő jegyvétellel látogatható, 4-10 éves gyermekek csak felnőtt kíséretében járhatják be. Biztonsági okokból csúszós illetve viharos időben zárva tart.


Buszcsoportoknak érdemes előre bejelentkezni! Mivel a geológiai ösvény túraindítási helye a fogadóépülettől – ahol a belépőjegy vétele történik – 700 m-re van, ezért ajánlott a tervezett túra időpontjához képest legalább fél órával előbb a területre érkezni.

2018. ÉVI BELÉPŐJEGY ÁRAINK

Tájékoztatónk letöltése (PDF)

Csuklószalagos, látogatóbarát jegyrendszer van az egész napos tartózkodásra is tartalmas élményeket nyújtó Ősmaradványoknál.
Sétálójegy: 500 Ft/fő
Lombkorona kiegészítő jegy: 500 Ft/fő
4DX mozi a fogadóépületben:
– Teljes árú jegy: 1 000 Ft/fő.
– Iskolai 4D csoportjegy*: 900 Ft/fő
*18 éves korhatárig 10 főt meghaladó iskolai osztály esetén, csak a 4D mozira szól
Geológiai túrajegyek:
– Teljes árú jegy: 1 500 Ft/fő
– Kedvezményes jegy** 900 Ft/fő
** nyugdíjas és 3-18 év közötti korú látogatóknak

- a felnőtt- és nyugdíjas jegy tartalmazza 3 fő 3 év alatti gyermek belépési lehetőségét is, jegytípustól függően a geológiai tanösvényre illetve a területen tartózkodásra.

JEGYVÁSÁRLÁS

A jegyet a fogadóépületi pénztárban lehet megváltani, készpénzzel vagy bankkártyával!
Fontos: munkanapra eső hétfőkön zárva vagyunk!

Kérjük, úgy tervezze tartózkodási idejét, hogy vegye figyelembe, nyitvatartási időben – a védett terület nyugalma érdekében – 16 órakor már zárunk. (Kutyákat pórázon, egyéb házibarátokat megfelelően tartva hozhatnak területünkre.)

FIZETŐESZKÖZÖK

A Látogatóközpontban készpénzzel (forint), bankkártyával, valamint mindhárom típusú SZÉP kártyával is tud fizetni (szabadidő zseb).

KEDVEZMÉNYEK

Szállás.hu kupon – Felnőtt belépő a geológiai tanösvényre és túravezetésre, a 3D-s film vetítésével 1.500 Ft helyett 1.300 Ft

Hungary Card – Felnőtt belépő a geológiai tanösvényre és túravezetésre, a 3D-s film vetítésével 1.500 Ft helyett 1.300 Ft

MELYIK JEGYTÍPUST VÁLASSZAM?

Sétálójeggyel 16 óráig tartózkodhatnak a védett területen belül. Csak annak érdemes megváltani, akinek nincs elég ideje részt venni az egy órát igénybe vevő földtani túravezetésen, vagy a geológiai feltárások páratlan kincsei és azok animációs bemutatása nem érdeklik. (A parkolás, a bükkábrányi fák, a játszótér, a fogadóépületi kiállítás, a miocén erdő, a kőzetparki, a kőszikla és a biológiai tanösvények megtekintése, a lombkorona ösvény, valamint a piknikező helyek használata tartozik hozzá.)
A 4D mozijegy a sétálójegyi szolgáltatások mellett a fogadóépületi szimulációs, négydimenziós film időutazására is feljogosítja a látogatót.
A geológiai túrajegyhez a sétálójegyi szolgáltatásokon kívül az 1 órás, vezetett kirándulás tartozik a világhírű földtani tanösvényen, ahol az ősi vulkáni katasztrófa által megőrződött, mára már tovatűnt világ páratlan maradványait lehet megismerni. A túra végi nagycsarnokban a feltárások fölé vetített háromdimenziós filmmel zárul a bemutatás.
A jegyek kiadása a fogadóépületi jegypénztárban történik. Aki a geológiai túrára vagy a 4D moziba aznap már váltott jegyet, az mentesül a sétálójegy megváltásától.

Csoportos jegyünk nincs, a pedagógusok pedig, hacsak nem csoportkísérők (20 fő diákot meghaladó csoport fölött 1 fő kísérőnek ingyenes), kedvezményben nem részesülnek.

ÁLTALÁNOSSÁGBAN

Csak a honlapunkon levő információkért vállalunk felelősséget. Csoportos látogatóinknak a geológiai tanösvényre érdemes előre bejelentkezniük, akkor élvezhetnek elsőbbséget. 60 főnél nagyobb csoportok túravezetésére is van lehetőség. A geológiai tanösvény kapujától vezetett túrák 9.30-15.30 órák között minden óra 30 perckor indulnak. Az Ősfenyő Belépő bejárata mellett álló bükkábrányi fák ingyenesen megtekinthetők és kérésre megmentésükről szóló filmet is levetítenek a fogadóépületi információs térben.

A mozgószékes, négydimenziós moziban látható film 10 perces, a vetítőteremben 20 mozgó és 5 stabil szék van, ki- és beszállással 15 percenként kerülhet sor újabb vetítésre. ( Kellő érdeklődés esetén folyamatosan.) A súlyos szív- és gerincbántalmakban szenvedők, 120 kg feletti testtömeggel rendelkezők, valamint áldott állapotban levők sem maradnak ki a páratlan élményből, ők a fix székekből nézhetik a szenzációs katasztrófa filmet.

Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi terület, Nógrád Kapcsolódó