Árak és nyitvatartás

6
Árak és nyitvatartás

Aktuális:
A Kormány 633/2021. (XI. 18.) Korm. rendelete értelmében november 20-tól az arcmaszk használata a látogatói zárt terekben újra kötelező. A pandémia sajnos velünk van, kérjük, hogy figyeljenek egymásra, a fertőtlenítőszereket is használják, vigyázzuk Miocén Parkunkat!
Rendkívüli nyitvatartásunk: 2022. január 7 - február 27 között csak péntek-szombat-vasárnapokon 9 órától 15 óráig vagyunk nyitva, ekkor fogadóépületi szolgáltatásaink továbbra is rendelkezésükre állnak.
A geológiai ösvényen a nagycsarnoki vetítés szünetel és az utolsó vezetett túra 13.30 perckor indul, de csak akkor, ha azt az időjárási viszonyok lehetővé teszik, nem veszélyeztetik látogatóink testi épségét. Kérjük, hogy ebben az időszakban megfelelő, csúszásmentes lábbelivel és meleg öltözetben vegyenek részt a túrán.

2022. március elsején indul újra rendes turisztikai szezonunk.


Kérjük, hogy a 20 fő fölötti bejelentkezéseket és a kéréseiket a könnyebb beazonosítás és gyorsabb ügyintézés érdekében közvetlen email címünkre: ipolytarnoc@osmaradvanyok.hu küldjék. Az is segít a visszakeresésben, ha az üzenet tárgyában konkrétan fogalmaznak, benne a bejelentkezési csoport ékezetek nélküli nevét is megadják.BUÉK 2022NYITVATARTÁS 2022-BEN

2022.03.01-től indul újra fő turisztikai szezonunk.
Általában keddtől vasárnapig, valamint ünnepnapi hétfőkön és egyéb ünnepnapokon 16 óráig, nyáron 17 óráig, a téli hosszú hétvégéken pedig 15 óráig tart nyitva területünk. Munkanapi hétfőkön a látogatók számára mindig zárva vagyunk! November 1-én kegyeleti okokból nem látogatható a terület.

Nyugalmat kedvelő látogatóinknak előre jelezzük, hogy a kedd, szerda és csütörtök napokon a csendesebb idősávok gyakoribbak.

Fogadóépületi nyitvatartás:
Tavasszal és szeptember – október hónapokban 9 – 16 óra között, nyári hónapokban 17 óráig történő meghosszabbítással.

Túravezetések a geológiai ösvényen:
Tavasszal és szeptember-október hónapokban 9.30 – 15.30 között minden óra harminc perckor ( 9.30, 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 és 15.30 ), nyáron 16.30-as túraindítással meghosszabbítva. A legelső vezetés, a 9 óra 30 perc időpontra kitűzött túra 4 fő alatt nem indul, egyéb korlátozással nem élünk.

A téli időszakban (január-február és november-december) péntek-szombat-vasárnapokon vagyunk csak nyitva a nagyközönségnek, az utolsó geológiai túra 13 óra 30 perckor indul, de csak akkor, ha azt az időjárási viszonyok lehetővé teszik, nem veszélyeztetik látogatóink testi épségét.. Kérjük, hogy ebben az időszakban megfelelő, csúszásmentes lábbelivel és meleg öltözetben vegyenek részt a túrán. Télen a nagycsarnoki filmvetítés munka-és érintésvédelmi okokból szünetel!

Lombkorona ösvény nyitvatartása:
Megújult lombkorona ösvényünk a Tuzson toronyból indul,10 órától 16 óráig, külön kiegészítő jegyvétellel látogatható, 4-10 éves gyermekek csak felnőtt kíséretében járhatják be. Biztonsági okokból csúszós, illetve viharos időben zárva tart, ez utóbbi novembertől márciusig valószínűsíthető.

Buszcsoportoknak érdemes előre bejelentkezni! Mivel a geológiai ösvény túraindítási helye a fogadóépülettől – ahol a belépőjegy vétele történik – 700 m-re van, ezért ajánlott a tervezett túra időpontjához képest legalább fél órával előbb a területre érkezni.

2021. ÉVI SZOLGÁLTATÁSAINK TÁJÉKOZTATÓJA - letöltés

Csuklószalagos, látogatóbarát jegyrendszer van az egész napos tartózkodásra is tartalmas élményeket nyújtó Ősmaradványoknál.2022. évi díjszabásunkat hamarosan közzé tesszük, az alábbiak még 2021. évre vontakoznak!

Ipolytarnóci Ősmaradványok 2021. évi díjszabása

Sétálójegy: 650 Ft/fő
Lombkorona kiegészítő jegy: 500 Ft/fő
4DX mozi jegy a fogadóépületben: 1 100 Ft/fő
Geológiai túrajegyek:
– Teljes árú jegy: 1 600 Ft/fő
– Kedvezményes jegy: 1 200 Ft/fő
– Regisztrációs jegy*: 100 Ft/fő

Kombinált jegyek:
– Teljes árú felnőtt jegy: 2 600 Ft/fő
– Kedvezményes jegy**: 2 100 Ft/fő
– Kedvezményes iskolás jegy lombkoronával: 2 600 Ft/fő

- a felnőtt- és nyugdíjas jegy tartalmazza 3 fő 3 év alatti gyermek belépési lehetőségét is, jegytípustól függően a geológiai tanösvényre illetve a területen tartózkodásra.

JEGYVÁSÁRLÁS
A jegyet a fogadóépületi pénztárban lehet megváltani, készpénzzel vagy bankkártyával!
Fontos: munkanapra eső hétfőkön zárva vagyunk!

Kérjük, úgy tervezze tartózkodási idejét, hogy vegye figyelembe, nyitvatartási időben – a védett terület nyugalma érdekében – 16 órakor már zárunk. (Kutyákat pórázon, egyéb házibarátokat megfelelően tartva hozhatnak területünkre.)

FIZETŐESZKÖZÖK

A Látogatóközpontban készpénzzel (forint), bankkártyával, valamint mindhárom típusú SZÉP kártyával is tud fizetni (szabadidő zseb).

KEDVEZMÉNYEK

Szállás.hu kupon és Hungary Card – Felnőtt belépő a geológiai tanösvényre és túravezetésre 1.600 Ft helyett 1.400 Ft

Fogadóépületünk új programjai:
Egy különleges kiállítás tekinthető meg az Ősfenyő Belépő Fogadóépület konferenciatermében. Az Idősíkok találkozása – Az Ipolytarnóci Ősmaradványok múltja című kiállítás központjában a terület kutatástörténete áll, bemutatva az 1830-as években kezdődő és máig tartó feltáró munkát, relációba állítva azzal a sok millió éves geológiai múlttal, amely a terület világhírű egyediségét adja. A Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geoparkot is népszerűsítő interaktív kiállítás fő célja az, hogy hozzásegítse a látogatókat a földtörténeti korok megértéséhez, az idő sodrában elhelyezve az Ipolytarnóci Ősmaradványokat. Egyúttal kaput nyit a világhírű geológiai tanösvényünk feltárásaihoz, melyek télen csak korlátozottan látogathatók.
A 2021. évi vadászati világkiállításhoz kapcsolódó, játékosan interaktív, kiterjesztett valóságot is magába építő komplex kiállítási részt is érdemes megtekinteni. A tartalmas családi programokat digitális terepasztalunk domborzatalakító, oktató játéka is segítheti. Ráadásul egész évben különleges tematikus túrák indulnak a fogadóépülettől, kérjük kövessék programjainkat.

MELYIK JEGYTÍPUST VÁLASSZAM?
Sétálójeggyel 16 óráig tartózkodhatnak a védett területen belül. Csak annak érdemes megváltani, akinek nincs elég ideje részt venni az egy órát igénybe vevő földtani túravezetésen, vagy a geológiai feltárások páratlan kincsei és azok animációs bemutatása nem érdeklik. (A parkolás, a bükkábrányi fák, a játszótér, a fogadóépületi kiállítások, a miocén erdő, a kőzetparki, a kőszikla és a biológiai tanösvények megtekintése, valamint a piknikező helyek használata tartozik hozzá.)
A 4DX mozijegy a sétálójegyi szolgáltatások mellett a fogadóépületi szimulációs, négydimenziós film időutazására is feljogosítja a látogatót.
A geológiai túrajegyhez a sétálójegyi szolgáltatásokon kívül az 1 órás, vezetett kirándulás tartozik a világhírű földtani tanösvényen, ahol az ősi vulkáni katasztrófa által megőrződött, mára már tovatűnt világ páratlan maradványait lehet megismerni. A különleges bemutatást védőépületek feltárásai és ősállati lábnyomok fölé vetített őslények animált rekonstrukciói teszik érzékletessé. Csak vezetéssel látogatható.
Lombkorona jegy: Az átalakított és megújult Lombkorona ösvény a játszótér melletti Tuzsony-toronyból indul, külön kiegészítő jeggyel vehető igénybe, 4-10 éves korig csak felnőtt kíséretében látogatható. Télen és csúszós időben nem üzemel.
Gyermekek 3 éves korig: A felnőtt- és nyugdíjas jegy tartalmazza 3 fő 3 év alatti gyermek belépési lehetőségét is, jegytípustól függően a geológiai tanösvényre illetve a területen tartózkodásra.
A jegyek kiadása a fogadóépületi jegypénztárban történik. Aki a geológiai túrára vagy a 4D moziba aznap már váltott jegyet, az mentesül a sétálójegy megváltásától.


ÁLTALÁNOSSÁGBAN
Csak a honlapunkon levő információkért vállalunk felelősséget. Csoportos látogatóinknak a geológiai tanösvényre érdemes előre bejelentkezniük, akkor élvezhetnek elsőbbséget. 60 főnél nagyobb csoportok túravezetésére is van lehetőség. A geológiai tanösvény kapujától vezetett túrák 9.30-15.30 órák között minden óra 30 perckor indulnak. Az Ősfenyő Belépő bejárata mellett álló bükkábrányi fák ingyenesen megtekinthetők.

A mozgószékes, négydimenziós moziban látható film 10 perces, a vetítőteremben 20 mozgó és 5 stabil szék van, ki- és beszállással 15 percenként kerülhet sor újabb vetítésre. ( Kellő érdeklődés esetén folyamatosan.) A súlyos szív- és gerincbántalmakban szenvedők, 120 kg feletti testtömeggel rendelkezők, valamint áldott állapotban levők sem maradnak ki a páratlan élményből, ők a fix székekből nézhetik a szenzációs katasztrófa filmet.


Kapcsolódó